I tillegg er Hommelost, en innovasjon fra Inderøy i Nord-Trøndelag, kåret til Årets godbit. Prisene ble delt ut i Stavanger Forum torsdag kveld.
Fjordfisk fra Østfold
Prisen for Årets råvare sjø gikk til Fjordfisk, Hvaler i Østfold, for dypvannstorsk. Denne torsken som lever et hemmelig liv på 3Â400 meters dyp er et biprodukt ved tråling etter reker. Den har i følge juryen en fantastisk kvalitet med smak av skalldyr.
Juryens leder Bent Stiansen, som har tatt denne oppgaven på største alvor for tredje år på rad, er forundret over at dypvannstorsken får leve sitt liv i stillhet:
 Det er utrolig at Østlandet har denne fantastiske delikatessen rett utenfor vår stuedør. Produktet har en meget ren og delikat smak som frister til å skape de deiligste retter.
Kjøtt fra Jæren
Årets råvare land kommer fra produsenten Prima Jæren og er utviklet gjennom bevisst nysatsing på svinekjøtt.: Carré kotelett av svin under navnet Jæren Smak er nasjonal vinner fra land.
 Vinnerproduktet er et godt resultat av innovativt og faglig dyktig håndverk, helt fra bondens fjøs, via skjærebordet, innom kreative markedsførere og frem til forbrukeren, sier Stiansen.
Årets Produkt
Årets produkt er fra Hedmark, fra Bakken Øvre Gårdsmat i Løten Skogbygd. Familien Kildahl hadde stadig fløte til overs etter pultostproduksjonen og kom på ideen om å prøve seg på iskrem. I dag har de rundt 30 smaksvarianter der cirka halvparten er basert på fløte og resten sorbeter. Å bruke akevitt som smak falt naturlig i Løten, og når juryens poeng er talt opp er Akevittis Årets produkt.
 Her kombinerer en flere gode landbruksprodukter, og skaper en vare som er heilnorsk, men identitet og meget god smak. En sann nytelse til alle dessertelskere, uttaler Stiansen og juryen.
Ost på melk og øl
Årets godbit er en ny pris av året der 16 utvalgte produkter med utpreget potensial for videreutvikling er vurdert av en jury i Måltidets Hus i Stavanger. Premien er 20 000 kroner, som er ment som ett tilskudd til bedriften for å løfte produktet videre
Juryens valg falt på Hommelost fra Inderøy Økologiske Gårdsysteri. Osten er en laget på økologisk melk i kombinasjon med øl fra Inderøy Gårdsbryggeri.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 26.11.2010 klokken 09.40