Posten på 5 138 955 aksjer er ifølge Dagens Industri verdt 465 millioner kroner.
– Jeg ville inn i et større selskap innenfor besøksnæringen, er Hegnas kommentar til kjøpet.
Scandic kan se tilbake på et utfordrende 2017. Selv om konsernet gikk i pluss, har særlig det tøffe hotellmarkedet i Stockholm – som er Scandics største og viktigste – virket inn på resultatet.
Antallet hotellrom totalt i den svenske hovedstaden økte med seks prosent, mens veksten i markedet bare var på én prosent.
Det har ført til pressede priser i hotellnæringen. Scandics justerte ebitda-resultat for fjerde kvartal i 2017 er på 322 millioner kroner. Netto-omsetningen i samme kvartal steg med 1,1 prosent, til 3 620 millioner kroner.
Samtidig er utviklingen i Norge og Finland positiv.
– Scandics omsetningsvekst på åtte prosent i fjerde kvartal drives først og fremst av nye hoteller og en positiv RevPAR-utvikling i Norge og Finland, sier Scandic-konsernets administrerende direktør Even Frydenberg.
– Tross den voksende omsetningen sank Scandics justerte ebitda i dette kvartalet. Nedgangen skyldes i hovedsak lavere lønnsomhet i vår svenske virksomhet. RevPAR i Stockholm mot slutten av kvartalet var svak som følge av den økte kapasiteten gjennom året, sier Frydenberg.