Han har internasjonal erfaring fra prestisjefylte hoteller som The Savoy Hotel i London og THE THIEF i Oslo. Når han nå tar over roret på TAKs norske filial er målet tydelig – å pushe grensene for nordisk gastronomi.
Det blir et kjært gjensyn for den erfarne mat- og drikkeeksperten som vender hjem igjen til Nordic Hotels & Resorts. Haakon har ambisiøse planer om å fortsette å profilere TAK Oslo som en utfordrer på den nordiske matscenen.
– Haakon er definisjonen av rett man på rett plass. Han kommer inn med uvurderlig erfaring fra hoteller i toppklasse. Sammen med hans øye for kvalitet og TAKs tydelige filosofi er dette som skapt for success. Med bærekraftig fiske, kjærlighet til havet og lokale samarbeider kan TAK Oslo fortsette å bygge videre på et vinnende konsept, sier Henrik Berghult, COO i Nordic Hotels & Resorts.
Haakon har jobbet med mat og drikke på noen av verdens mest fremstående hoteller. Han har blant annet vært en del av åpningsteamet bak prestisjefylte The Savoy Hotel i London. I 2012 kalte Nordic Hotels & Resorts når man skulle åpne det myteomspunnede THE THIEF. De siste årene har han jobbet med drift og utvikling av nykomlinger i den norske restaurantverden. Han kommer senest fra en jobb som vd på Barcode Street Food.
TAK er restaurantkonseptet som har tatt Norden med storm. Den første restauranten, TAK Stockholm, åpnet i 2017 hvor den svenske stjernekokken Frida Ronge har satt spotlighten på det nordisk-japanske kjøkkenet. Maten fokuserer på nordiske råvarer laget med japanske teknikker, alltid med bærekraft som ledeord. I 2022 åpnet TAK Oslo, kronjuvelen på taket til Sommerro. Restauranten består av to etasjer spisesal, Izakaya, bar og uteterrasse. TAK Oslo har kjapt blitt en matdestinasjon i sin egen rett. Den kreative approachen – der blant annet ikoniske norske retter har blitt utfordret og omtolket – har lokket Osloborgere såvel som et internasjonalt publikum.
– TAK Oslo er unikt på så mange måter. Det er en ære å få være en del av det her konseptet som har blitt et viktig tilskudd til den norske restaurantscenen. Kombinasjonen av lokale råvarer og japanske teknikker ligger rett i tiden, det ser vi på hvor velbesøkt restauranten er. Nå fortsetter vi opp mot nye høyder – med holdbar gastronomi og med tydelig inspirasjon fra vår nordiske arv. Reisen har bare nettopp begynt, sier Haakon Sand, General Manager på TAK Oslo.
Haakon Sand tiltrer i februar 2023.