– Det er veldig spennende å være tilbake på hotellet igjen, og jeg synes vi har fått en fin blanding av mennesker inn i ledergruppa. Kjemien oss imellom er god, og alt ligger til rette for at vi skal levere fantastiske gjesteopplevelser på Oslos mest unike beliggenhet, sier hotelldirektør Claus Petersen.
Som hotellsjef får han med seg Susann Falkenstein. Falkenstein har vært i bransjen siden 1997, da hun startet som ekstrahjelp i resepsjon. Etter fullførte studier begynte hun å jobbe på Ricas hovedkontor, og etter hvert havnet hun i markedsavdelingen til Scandic Norge. Der var hun ansvarlig for kundeservice på det norske markedet. Hun kommer fra en hotellfamilie, og hennes far jobbet også tidligere på Scandic Holmenkollen Park.
Michelin-stjerne
Tom Kampes hadde stjerne i Michelin-guiden da han jobbet på Grand Winston Hotel og Restaurant Imko’s, og har jobbet for Scandic siden 2016. Han var først kjøkkensjef, og har de siste tre årene vært mat- og drikkesjef. Det er denne rollen han skal ha på Scandic Holmenkollen Park. Med seg på laget får han kjøkkensjef Joseph Rodriguez, som kom fra USA til Norge i 2011 og har jobbet i Scandic siden 2014. Han har blant annet vært med på åpningen Scandic Lerkendal, og har vært en del av teamet på toppen av Oslo siden 2019. Joachim Hjalmarsson fortsetter i rollen som restaurantsjef. Han ble ansatt på hotellet i mai 2019, og har jobbet på Scandic Seilet under renoveringen.
Den mest erfarne skikkelsen i ledergruppen er husøkonom Mathilde Nielsen. Hun har bekledd denne rollen i 23 år. Teknisk sjef Roger Johansen har jobbet på hotellet de siste tre årene, og har vært til stede gjennom hele renoveringsperioden.
– Det er en dyktig og ressurssterk gruppe, og mange av dem jobbet på hotellet allerede før renoveringen. Husøkonom Mathilde er den eneste som jobbet her sist jeg var direktør på hotellet, og med henne er hushjelpene i de beste hender. Vi får også inn en hotellsjef med drivkraft og øye for detaljer, som er levende opptatt av å skape gode gjesteopplevelser, sier Claus Petersen.
– Vi har ambisjoner om å levere et solid mat- og drikketilbud, og med Tom som F&B-sjef og Joseph som kjøkkensjef har vi de beste forutsetninger. Vi får også tilbake restaurantsjef Joakim Hjalmarsson, som har gjort en formidabel jobb i Molde under renoveringen. Teknisk sjef Roger er en kunnskapsrik mann, og har vært en stor ressurs for både gårdeiere og Scandic gjennom hele renoveringsfasen, sier hotelldirektøren.
Verdens strengeste miljøsertifisering
16. juni åpner hotellet etter et drøyt år med renovering og modernisering. Scandic Holmenkollen Park er sertifisert med Svanemerket, som er verdens strengeste miljøsertifisering for hoteller. Det stiller blant annet strenge krav til miljømerkede produkter og kjemikalier, fornybar energi, bruk av éngangsprodukter, vannforbruk og bærekraftig mat- og drikketilbud.
Scandic Holmenkollen skal også være pilothotell for et nytt prosjekt som skal redusere matsvinnet ytterligere, og skal oppnå Norges fremste miljøsertifisering for bygg – BREEAM-NOR.