Det heter seg at nød lærer naken kvinne å spinne, og det nye hotellet til Citybox i Antwerpen kan være et godt eksempel på nettopp dette ordtaket.
Til tross for et hardt år bak seg fortsetter Citybox den planlagte ekspansjonen i Europa, og åpner et nytt hotell i havnebyen Antwerpen. Her skal de tilby moderne hotellrom med skandinavisk design, sentral beliggenhet og rask selvbetjent innsjekk – alt til en lav pris.
– Vi har lenge ønsket å etablere hotell i Benelux-landene, og vi er glade for å få på plass dette hotellet på rekordtid. Citybox gjør det godt både blant yrkesreisende og turister, og Antwerpen har rikelig av begge deler. Vi tror dessuten en så attraktiv by som Antwerpen har et enda større potensial i forhold til turisme, og ikke minst miljøvennlig turisme. Byen er lett tilgjengelig per tog i fra hele Europa, og svært mange kan reise dit uten lange flyreiser, sier Martin Smith-Sivertsen, styreleder i Citybox.
– Vi er svært glade for å ha fått med oss Citybox som langsiktig leietaker og operatør. Ombyggingen av helseforsikringsfondets tidligere hovedkontor til hotell har blitt godt tatt imot av lokalmiljøet. Vi er overbevist om at Citybox vil være et verdifullt tilskudd til hotellmarkedet i Antwerpen, og vi ønsker dem lykke til så snart reiselivet begynner å bevege seg og turister og forretningsreisende vender tilbake til Antwerpen, sier Carl-Philip De Villegas, CEO for IRET Development.
Gjennomført via Teams
Citybox består per dags dato av fire hoteller, samt fem nysignerte som skal åpne de nærmeste årene. Signeringen av Citybox Antwerpen skiller seg ut fra de andre på en litt spesiell måte: På grunn av korona er avtale, signering og prosjektering alt gjort via Teams. Avtalen ble signert februar 2021 og hotellet er satt til å åpne kommende juli, noe som har gitt Citybox fem måneder fra signering til hotellet skal åpne dørene.
– Da IRET Development presenterte prosjektet forsto vi raskt at både beliggenheten og størrelsen på bygget var perfekt for Citybox. Under normale omstendigheter ville vi reist ned for å se på bygget, men med reiserestriksjoner i begge land lot det seg ikke gjøre. Vi var klar over at vi trolig ikke fikk sett hotellet med egne øyne før tett opp til åpningsdatoen, men på tross av dette var vi klar på at vi måtte få det til. Løsningen ble Teams og videosamtaler, og vi har nå ukentlig Teams-møter med alle involverte. Vi har også hatt utallige omvisninger via videosamtaler, hvor prosjektlederne fra IRET har fungert som våre øyne og ører, sier administrerende direktør i Citybox, Eivind Hjulstad.
– På tross av omstendighetene har det vært en grundig og ryddig prosess. IRET er en profesjonell partner som vi har stor tillit til. Uten en utbygger med den type erfaring hadde vi nok ikke inngått avtalen. Vi har spøkt om at dette prosjektet kommer til å gå inn i historiebøkene basert på både den korte tidshorisonten fra signering til åpning og måten prosessen har blitt gjennomført på. Digitale møter og visninger ha selvsagt sine begrensninger, men vi har virkelig fått avkreftet en del forutinntatte holdninger rundt hva som er mulig å få til digitalt. Prosjektet har forandret måten vi kommer til å jobbe på i fremtiden, sier Hjulstad.
– De siste månedene har vært vanvittige. Bare se for deg at du skal innrede en lobby og 180 rom, uten muligheten til å se bygget. Det er som at du skal innrede ditt eget hus, men du gjør det kun basert på plantegninger før du engang får tilgang til huset. I løpet av et par måneder har vi både avtalt, signert og planlagt hotellet uten noen gang å ha tatt hverandre i hånden. Om noen år kommer vi til å se tilbake på dette og tenke at det var helt crazy! Vi liker å si at vi gjør ting annerledes hos Citybox; dette prosjektet beviser nettopp det, konstaterer Hjulstad.