Oslo blir en stadig mer attraktiv besøksdestinasjon for mat- og vininteresserte med blant annet en rekke høythengende utmerkelser i diverse internasjonale konkurranser. Sist i rekken er Francesco Marzola, leder for vinsatsingen på Ambassaden, som hevdet seg svært godt i konkurranse med verdens ledende sommelierer. Han er fra tidligere både norsk og nordisk mester, og rangerer denne semifinaleplassen høyt:
– Dette er en ekstremt krevende konkurranse som kun avholdes hvert tredje år, og deltagelsen var lærerik, intens og slitsom. Jeg er veldig fornøyd med å nå så langt i så tøff konkurranse, sier Marzola.
Det var den tidligere europamesteren Raimonds Tomsons fra Latvia som stakk av med finaleseieren, i hard konkurranse med blant annet den meritterte danske sommelieren Nina Højgaard Jensen.
Sommelier på Ambassaden
Til daglig leder Francesco Marzola vinsatsingen på den tidligere amerikanske ambassaden, og han har bygget opp flere anerkjente vinkjellere.
– At Francesco skulle hevde seg i VM var jeg ikke det minste i tvil om, og jeg gleder meg på hans vegne. Dette er en stor prestasjon, men ser frem til å ha ham tilbake med fullt fokus på Ambassadens champagne- og vinbar, sier Rajko Mink, daglig leder i Fredensborg Hospitality.
Det blir tre serveringssteder i den ikoniske bygningen i Henrik Ibsens gate når dørene igjen åpnes for besøkende, og interessen rundt konseptene er stor.
– Nå er vi på oppløpssiden og i en hektisk og spennende fase. Vinlisten begynner virkelig å ta form, og den skal appellere like mye til gjester som kommer innom for et glass vin etter jobb, som til den kresne vinentusiasten. Likt for alle er det at de blir servert i hyggelige og uformelle omgivelser, sier Marzola.