For 19. året på rad ble reisebransjens egen Oscarutdeling, Grand Travel Award, arrangert på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. Kveldens store prisgrossist var Nordic Choice. Foruten å vinne prisen for årets beste hotellkjede i Norge, vant de også kategoriene “Årets arbeidsplass”, “Årets byhotell” (The Thief) og “Årets Innovasjon/lansering” (The Thief).
– Det er de reisebyråansatte som bestemmer vinnerne i Grand Travel Award. Og det er tydelig at Nordic Choice har lykkes med sin sjarmoffensiv mot reisebyråene, sier sjefredaktør i travel News, bransjemagasinet som arrangerer Grand Travel Award, Erlend Ellingsen.
Nordic Choice var en av de hotellkjedene som i fjor høst ikke kom til enighet om en ny avtale med Expedia og Hotels.com.
– Først og fremst har Nordic Choice vært utrolig innovative når det gjelder åpningen av nye hoteller. Dessuten medførte uenigheten mellom Hotels.com og hotellkjeden et frieri uten sidestykke til reisebyråene i håp om større salg fra den kanten. Dette høster de fruktene av i dag, mener Ellingsen.
Heder til Hurtigruten
Også Hurtigruten gjorde det svært godt i årets Grand Travel Award. Rederiet vant både klassen “Årets beste fergerederi med trafikk til Norge” samt prestisjekategorien “Årets norske reiselivsprodukt”.
– Det er ikke overraskende at Hurtigruten drar i land disse seierne, selv om rederiet tidvis var ute i hardt vær foregående år. Likevel anses Hurtigruten for å være det viktigste enkeltproduktet for norsk turisme og byr på fantastiske opplevelser og enestående kvalitet – år etter år, sier Ellingsen.
Reiselivsdirektøren i Virke, Rolf Forsdahl, fikk prisen for “Årets bransjeambassadør”. I jurybegrunnelsen heter det blant annet at:
Forsdahl har jobbet utrettelig for bransjen siden 1989. Og det er denne lille preposisjonen “for” som beskriver ham best: ingen andre har vært like tydelig i mediene på bransjens vegne enn ham gjennom de siste fire tiårene.
Reisebyråtopp “Årets Sjef”
Det var Rune Feltman, Nordensjefen i reisebyrået VIA Egencia, som ble kåret til årets toppleder i reisebransjen. Denne kategorien skiller seg litt ut fra de øvrige; her er det nemlig kun 100 andre toppledere i bransjen som kan avgi stemme.
– Det var rekordjevnt i år og valget av Feltman var sikkert og solid. Foruten å ha levert gode resultater år etter år, har VIA Egencia-sjefen lost reisebyrået gjennom et oppkjøp på en fortreffelig måte. Det er ikke nødvendigvis lett å få amerikanske eiere, men eierskiftet ser ut til å ha foregått sømløst. Det skal Rune Feltman ha sin del av æren for, sier Ellingsen.