Namskogan familiepark som med konseptet Rebella Hex fikk prisen for beste “eventyrlige” reiselivsprodukt, utkikkspunktet Dyrdalsbakken i Selbu ble hyllet som det mest “kreative” reiselivsproduktet, Norway Nature fikk prisen for mest “hemningsløse” produkt og Klostergården på Tautra fikk prisen for beste “historiske” reiselivsprodukt. Vinnerne fikk hver sin statuett og 15 000 kroner hver til markedsføring av sitt reiselivsprodukt. Det var i alt 30 reiselivsprodukter som var foreslått til prisene
Her er juryens begrunnelse for vinnerne i de fire kategoriene:
Eventyrlige:
Namsskogan Familiepark – for utviklingen av Rebella Hex
I fem år på rad har heksa fra Børgefjell forhekset publikum i Namsskogan Familiepark. Til årets episode stod et splitter nytt teaterbygg klart; «Rebellas hule», og det ble også inngått samarbeid med Nord-Trøndelag Teater. Sammen med ny magi og musikk førte dette til en publikumsøkning på over 30 prosent, sammenlignet med i fjor. Over 5000 store og små Rebella-fans fikk med seg årets episode, som formidlet musikk, magi og dyr på en eventyrlig måte.
Kreative:
Dyrdalsbakken Utsiktspunkt – Selbu
Bygget ble designet og bygd av arkitektstudenter ved NTNU i vår, og har allerede vakt oppsikt. Stedet er et yndet utfartsmål og stoppested for både tilreisende og fastboende. Paviljongen er bygd i tre, Selbus viktigste råvare. Ti arkitektstudenter fra fem ulike land, i samarbeid med lokalt næringsliv og Selbu Kommune, bygde paviljongen på rekordtid. Et spenstig og spennende samarbeidsprosjekt, som vil bli en fantastisk attraksjon i Selbu.
Hemningsløse:
Norway Nature – Flatanger
Norway Nature på Flatanger har etablert seg i den europeiske toppklassen når det gjelder opplevelser i møte mellom mennesker og natur. Ole Martin Dahle er guide og vertskap, og har spesialisert seg på fotografering av havørn. Mange internasjonalt kjente naturfotografer har besøkt ham de senere årene. Ole Martin er et stjerneeksempel på hvordan en kan skape sin egen arbeidsplass, basert på naturen i nærområdet, og med fokus på vertskapsrollen.
Historiske:
Klostergården  Tautra
Klostergården ligger like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret (her måtte det pugges) på Tautra, fra år 1207, og er et særpreget landemerke i Trondheimsfjorden. Klostergården byr på servering i historiske lokaler, gjerne ølsmaking i kombinasjon med mat. I gårdsbutikken Klostergårdssmia selger de gårdsmatprodukter, blant annet øl fra eget gårdsbryggeri; Klostergården Håndbryggeri, og såper laget av nonnene på Tautra Mariakloster.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 14.09.2012 klokken 08.50