Det skjer nå en omfattende endring av lederstrukturen i Wikstrøm reiser og eierselskapet Wikstrøm holding. Martin Skov fra Sandefjord fratrer som styreleder i Wikstrøm reiser og overlater stafettpinnen til Åge Flohr, skriver Ta.no.
Les også: Wikstrøm reiser drives som normalt.
Flohr var tidligere daglig leder i bedriften Medicus og har siden 2007 vært bedriftsrådgiver i Fortuna Rådgivining AS. Nå er han hentet inn som ryddegutt i Wikstrøm reiser. Ragnar Wikstrøm fratrer både som daglig leder og styremedlem og erstattes i styret av sin datter Kathrine. Datteren blir dessuten styreleder i Wikstrøm holding.
 Ragnar Wikstrøm er sykmeldt og vil fremover ikke ha noe å gjøre med den daglige driften, sier Flohr til Ta.no.
Henter mer kapital
Han sier det arbeides intenst med å hente inn omkring to, tre millioner kroner i frisk kapital til Wikstrøm holding som eies 100 prosent av Ragnar Wikstrøm. Det er bedriftsrådgiver Jon E. Glømmen som arbeider mot investormarkedet. Samtlige aksjer i Wikstrøm reiser eies av holdingselskapet.
 Vi er i kontakt både med ansatte og mulige andre interessenter som vurderer å kjøpe seg inn i holdingselskapet, forteller Flohr.
Dette vil bli ren arbeidskapital for den løpende driften og ifølge Flohr kan selskapet drive frem mot våren uten frisk tilførsel av penger. Han sier reiselivsbedriften foreløpig ikke er verdsatt slik at det i dag er uavklart hvor mye Ragnar Wikstrøm utvannes gjennom den forestående emisjonen.
 Den daglige driften går som normalt og vi leter etter en ny daglig leder blant de ansatte, sier Flohr.
Stygge tap i selskapet
For tre år siden varslet Ragnar Wikstrøm i Telemarksavisa at han kom til å selge livsverket innenfor relativ kort tidshorisont. Grovt regnet var verdien på aksjene i reiselivsbedriften anslått til rundt 15 millioner kroner.
Men Ragnar Wikstrøm har nok alltid vært rikere på opplevelser enn penger. Han har besøkt 120 land, bygd en solid merkevare og fått opp salgsvolumet, men aldri tjent gode penger. Driftsinntektene har falt kraftig de senere årene og endte i 2010 på 67,3 millioner kroner og med et underskudd på 8,1 millioner kroner.
Dårlige plasseringer, en kortsvindelaffære av betydelig omfang, askeskyer og global uro er forklaringsvariablene. Med en underbalanse på 6,3 millioner kroner i Wikstrøm reiser ved utgangen av 2010 og cirka en halv million kroner i overskudd i fjor, startet reiselivsgründeren dette året med nær seks millioner kroner i bokført underbalanse. Da går ikke regnestykket opp, og uten friske penger vil skifteretten da være neste stopp.
 Vårt opprinnelige budsjett for 2012 var 70 millioner kroner men her må det nok justeres noe. Vi håper å kjøre i balanse, sier Flohr.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 21.02.2012 klokken 09.10