Prisene er hinsides, og ingen tjener penger med dette nivået, sier eier av Trysil-Knut Hotell, Rolf Mobæk, til Ostlendingen.no.
Midtukeprisene for hotellrom i Trysil er rekordlave. Et nettsøk viser at prisene på et dobbeltrom ligger flere hundre kroner under andre store vinterdestinasjoner som Geilo og Hemsedal.
Trysil-Knut Hotell tilbyr i midtukene dobbeltrom fra 990 kroner. Femstjerners-hotellene Park In Trysil og Radisson Blu i Trysilfjellet tilbyr et dobbeltrom fra 690 kroner. På Kjølen Hotell på Østby tilbys en slik type rom for 890 kroner.
 Midtukeprisene i høysesongen er nå lavere enn på sommeren da jeg tok over Trysil-Knut Hotell for sju år siden, sier han og mener prisutviklingen er uheldig for hele hotellbransjen i Trysil.
 Tjener ikke penger
Rolf Mobæk er bekymret over utviklingen og mener antallet hotellsenger i Trysil er for høyt i forhold til etterspørselen, og at konsekvensen nå kommer i form av uheldig lave priser. Han sier at om ett ledende hotell velger å senke prisene, blir i utgangspunktet resten nødt til å følge etter.
 Vi blir nødt til noenlunde å følge priskjøret om vi skal få gjester, og det blir en ond sirkel, sier Mobæk.
Trysil-Knut Hotell har 100 senger, og sliter ifølge Mobæk med å fylle disse.
 Markedet er i forandring
Hotelldirektør for Park Inn Trysil, Kjell Erik Nordahl, sier til Ostlendingen.no at det ikke er noen bevisst prissenking fra deres side. Han sier hotellets priser ble fastsatt i august, og er der de bør være.
 Kanskje de andre destinasjonene ligger høyt? Kanskje er markedet i ferd med å forandre seg. Vi er der vi føler vi bør være prismessig. For oss er det viktigere å ha gjester enn at rommet står tomt, sier Nordahl.
 Her er det en restaurant som skal fylles, vi har afterski og det skal selges heiskort i bakken, sier han, men tror at prisene kan stige noe til neste år.
Nordahl sier at belegget på hotellet er strålende.
 Forrige helg var det helt fullt, og framover vinteren ser det meget bra ut, sier Nordahl.
Hotelldirektør på Radisson Blu, Stein Rudi Austheim, understreker at det er fra-priser det er snakk om.
 Det er som med flypriser, noen seter er billigere.
Han mener også hotellet tjener på billige rom.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 31.01.2012 klokken 10.35