Pompeii var en livlig by i det daværende Romerriket, men ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv i år 79.
Først i 1748 ble byen ved foten av Vesuv, drøyt 20 kilometer sør for Napoli, gjenoppdaget. Siden har millioner besøkt de usedvanlig godt bevarte ruinene som viser hvordan innbyggerne levde på den tiden.
Sist sommer besøkte over 4 millioner mennesker Pompeii som står på Unescos liste over verdensarvsteder, men nå har myndighetene besluttet å bremse strømmen av turister.
Heretter vil bare 20.000 besøkende slippes inn daglig, og for å sikre at inngangsbilletter ikke omsettes og benyttes av flere vil de nå blir gjort personlige.
– Vi jobber med flere prosjekter for å redusere presset fra besøkende, noe som kan utgjøre en fare både for mennesker og for den unike og skjøre kulturarven, sier ruinparkens leder Gabriel Zuchtriegel.
– Vi tar sikte på langsom, bærekraftig og hyggelig turisme, ikke masseturisme, sier han.
Tidligere i år gjorde også Venezia et forsøk på å bremse strømmen av turister ved å kreve 5 euro i inngangspenger fra alle besøkende.
Venezia er den første byen i verden som krever inngangspenger, og myndighetene der har varslet at prisen vil bli økt til 10 euro, nærmere 120 kroner.
(©NTB)