Spenningen i regionen har eskalert etter at toppledere i Hizbollah og Hamas ble drept i angrep som Israel får skylden for, og Hizbollah og Iran lover gjengjeldelse.
En rekke land, blant dem USA, Storbritannia, Frankrike, Jordan og Tyrkia, har bedt sine innbyggere forlate Libanon så snart de kan mens det ennå fins mulighet. Det samme har Norge gjort.
USA ber innstendig sine borgere i Libanon kjøpe hvilken som helst billett ut, «uansett hvor mye det måtte koste». FN har bedt sine ansatte sende ut sine familier, og Sverige har flyttet ambassaden til Kypros.
Men mulighetene svinner ettersom en rekke flyselskap, blant dem Lufthansa og Air France, har innstilt sine flygninger til Beirut inntil videre.
I avgangshallen står utlendinger og libanesiske familier som var kommet hjem på sommerferie, i kø for å sjekke inn på de flyene som fortsatt fins.
– Det er bare veldig sørgelig, Gud, situasjonen er veldig sørgelig. Vi kom oss ut av én krise, og nå går vi inn i en ny en, sier Sherin Malah, en libaneser som bor i Italia og var kommet til Beirut for å besøke moren. Nå drar hun hjem tidlig.
Samtidig fikk Libanons helsedepartement 32 tonn med medisinske forsyninger fra Verdens helseorganisasjon (WHO) i tilfelle krigsskader.
Forsyningene skal fordeles til landets sykehus, særlig i Sør-Libanon der de er nedslitt etter flere år med økonomisk krise og stor pågang av krigsskader de siste ti månedene.
– Målet er å få disse forsyningene og medisinene fram til sykehus og helsesektoren, særlig i de mest utsatte områdene, slik at vi er klar for enhver nødsituasjon, sa helseminister Firass Abiad da han mottok forsyningene på flyplassen.
Utenriksdepartementet bekrefter overfor Nettavisen at de har registrert om lag 100 norske statsborgere i Libanon gjennom UDs reiseregistrering.
UD sier de har svært få muligheter til å hjelpe nordmenn hvis flyplassen stenges. Flyplassen ligger sør for Beirut i et område der Hizbollah har kontroll, og er svært utsatt hvis det blir krig.
Bortsett fra grensa til Israel, som blir fokus hvis det blir krig, har Libanon kun grense til Syria, og det er ingen regulær ferjetrafikk til Kypros.
(©NTB)