– Grand Hotel er en kulturinstitusjon, og vi vil markere dette ved å trekke fram en del unge, norske kvinnelige personligheter som har utmerket seg på ulike fagfelt, sier administrerende direktør Svein-Petter Haslerud ved Grand Hotel.
Hvert sitt rom
Gangen bort til rommene er prydet med malerier av Trine Folmoe. De 13 rommene er alle innredet forskjellig, i nært samarbeid med kvinnen som har gitt det sitt navn, og med assistanse fra kjente interiørforretninger. Utenfor inngangsdøren henger det også et portrett av de ulike kjendisene, tatt av fotograf Glenn Røkeberg. Kvinnene er hentet fra ulike fagfelt og omfatter blant annet Silje Nergaard, Maria Bonnevie, Suzann Pettersen og Inger Ellen Nicolaisen.
Etasjens feminine preg er blant annet ivaretatt ved at rommene har en eksklusiv badeartikkelserie fra l’Occitane, yoga-matte, helfigur- og makeupspeil, et stort utvalg bøker, magasiner og cd-er, egen roomservice-meny og et godt utvalg te.
– Vi markedsfører dette på kvinners premisser og tror rommene egner seg like godt for kvinnelige forretningsreisende som for en gjeng på venninnetur, sier Haslerud.
Salget av rommene startet tidlig i mai, og når man ikke lenger får introduksjonspris koster de 2490 kroner natten.
Ulike designere
Travel News skal ikke utgi seg for å være noen hotellekspert, men vi ble imponert over hvor lekre rommene var på hver sin måte. Vår favoritt er rommet til Åsne Seierstad, uten at det nødvendigvis skyldes kollegiale bånd.
Rommet er holdt i hvitt, beige og brunt, og moderne design er blandet med gjenstander fra Afrika og den arabiske verden. Et stort bilde av en ørken om natten setter tonen.
– Åsne ville ha et rom preget av enkelhet og ro. Man skal kunne skrive her, forklarer Veronica Sønsteby som er innehaver av designbutikken Jane Doe og har bistått Seierstad i utformingen av rommet.
Andre afrikanske innslag er et stort marokkansk tebord og et antilopeskinn på gulvet. Seierstads virksomhet i den arabiske verden kommer fram med effekter som puffer, lykt og tekanne.
Som sagt, vårt favorittrom. Men hva betyr vel det, vi er jo menn.
STEIN ARILD IGLEBÆK