Mange av de nye medarbeiderne som har blitt ansatt i Nordic Choice-kjeden de siste årene har flyktet fra sine hjemland og påbegynt et nytt og bedre liv i Norden. Nå trues mange av utvisningsvedtak.
– Vi har flere medarbeidere vi setter pris på som av ulike grunner trues av utvisning. For å gjøre det enklere for dem, når de og deres ledere prøver å navigere i et byråkrati hos myndigheter og lovgivere det er vanskelig å forstå, så oppretter vi “Ali-hjelpen”. Det er juridisk bistand til medarbeidere og ledere. Vi håper dette bidrar til at flere kan føle seg trygge og at de får sine saker ordentlig vurdert, sier Petter A. Stordalen, styreleder i Nordic Choice Hotels.
Ifølge Nordic Choice sliter Norsk reiselivsnæring med å finne arbeidskraft. Jakten på kompetanse innen hotell- og restaurantbransjen er blitt kritisk.
Den juridiske bistanden er oppkalt etter en medarbeider på Clarion Hotel Visby i Sverige. Ali Popal flyktet fra Mazar-e-Sharif i Afghanistan og havnet i Visby i oktober 2015. Siden 2016 har han arbeidet på hotellet, lært seg svensk, fått seg bolig og fått en ny svensk familie. Men i juli 2017 fikk Ali utvisningsvedtak, som nå er anket.
Nyheten om konsernets nye tilbud ble offentliggjort foran 3000 ansatte i Nordic Choice Hotels under siste helgs store personalsamling, Vinterkonferansen i Tele2 Arena, da Popal ble kåret til Årets medarbeider i hele Nordic Choice Hotels.
– Jeg er utrolig glad i dag. Dette er den beste gaven jeg kunne ønsket meg. Det er som å være i en jungel når man forsøker å navigere seg gjennom disse utfordringene, og man er alltid redd for å gjøre feil. Vi vet at mangelfull håndtering av disse sakene kan medføre at medarbeidere blir utvist fra landet. Dette skaper stor trygghet og kommer forhåpentligvis til å lede til at vi får beholde våre medarbeidere, sier Jessica Norgren, hotelldirektør ved Clarion Hotel Sign i Stockholm.