Partene har definert bærekraftige mål som er konkrete og realistiske. Disse skal redusere Royal Caribbeans utslipp, i tillegg til at rederiets passasjerer vil bli informert om samarbeidet. I tillegg skal rederiet støtte opp om WWFs globale arbeid for å bevare klimaet i havene.
Det skal fokuseres på økt bærekraft i rederiets forsyningskjede og på utslippsreduksjoner til og med 2020. Royal Caribbean og WWF skal også samarbeide om å definere målsettinger som tar sikte på å oppnå enda mer bærekraftig destinasjonsforvaltning, samt at rederiets landbaserte utflukter også skal bli mer miljøvennlige.
– I Royal Caribbean er vårt mantra ”kontinuerlig forbedring”. Partnerskapet med WWF gir oss en unik mulighet til å ta et stort steg videre for å møte vårt særskilte ansvar for å beskytte miljøet i havene, sier styreformann og adm. direktør Richard D. Fain i Royal Caribbean Cruises Ltd.
– Det er også gledelig å se at vår besluttsomhet om å utgjøre en forskjell deles av våre ansatte og våre gjester. Det nye partnerskapet gjør at alle vi i RCL støtter WWFs arbeid for å redde verdenshavene. Sammen har vi satt ambisiøse mål, og sammen skal vi implementere tiltak umiddelbart, sier Fain.
– Utfordringene havene står overfor er større enn noensinne. I løpet av de siste 30 årene har flere arter blitt redusert med 50 prosent. Dersom vi skal snu denne trenden må vi ta omfattende grep for å reparere, gjenoppbygge og beskytte havene, sier Carter Roberts, WWF-US President og CEO.
– Dette initiativet fokuserer på to kjernekonsepter. Det første er å forplikte seg til spesifikke og konkrete målsettinger for å redusere utslippet av karbon, øke bruken av bærekraftige råvarer og etablere forvaltningsprogrammer på destinasjonene. Det andre går ut på å involvere millioner av passasjerer til å lære om klimaet i havene og hvordan den enkelte kan bidra til å redde dem, sa Roberts.
Dette er partene enige om
Royal Caribbean Cruises og WWF skal sammen utvikle miljømålsettinger til og med 2020. Rederiet forplikter seg til å:
- Redusere utslipp av drivhusgasser med 35 prosent innen 2020.
- Kjøpe 90 prosent av sjømat som er fisket vilt fra fiskeriselskaper som er sertifisert som bærekraftige av Marine Stewardship Council (MSC), fiskeriselskaper som er i ferd med å bli klassifisert av MSC, eller som deltar i Fishery Improvement Projects.
- I sin virksomhet i Nord-Amerika og Europa skal 75 prosent av rederiets innkjøp av sjømat skje fra oppdrettsanlegg som er sertifisert av Aquaculture Stewardship Council (ASC), eller fra anlegg som ASC er i ferd med å sertifisere, og eller som deltar i omfattende prosjekter som tar sikte på å forbedre marine kultur.
I tillegg til dette har Royal Caribbean og WWF blitt enige om å utvikle nye målsettinger for destinasjonsforvaltning. WWF og RCL skal samarbeide om å styrke rederiets prosess når det gjelder å sikre at eksisterende og potensielt nye destinasjoner skal være bærekraftige.
WWFs og RCLs felles program for bærekraftige destinasjoner, samt hvilke destinasjoner som skal gjennomgå en slik vurdering i år, vil bli offentliggjort 30. juni.