– Våre gjester ønsker å spise lokal mat når de er i Lofoten. Gjennom konseptet Rorburger’n tilbyr vi lokal mat i et nytt perspektiv; En type street food som både barn, voksne, ungdom og familier liker, forteller Ragnar Freyr Palsson, driftssjef i Classic Norway region nord.
Konseptet, som nå åpnes ved hotellkjedens hoteller i Henningsvær, Nyvågar, Nusfjord og på Reine i Lofoten, ble først testet ut i ved Classic Norways rorbuanlegg i Nusfjord sommeren 2014. Ideen kom til i samarbeid med Lofotprodukt AS, som eier konseptet og er hovedleverandør av råvarer til Rorburger’n.
– Utgangspunktet var at både fastboende og tilreisende etterspurte lett tilgjengelig lokal mat. Vi produserer det som kanskje er Norges beste fiskeburgere i Lofoten, og da er det helt naturlig at også turistene får nyte det. Dermed fant vi ut at vi ville gå sammen med restaurantsjef Renate Johansen ved Karoline restaurant i Nusfjord om å utvikle «Rorburger’n», forteller salgssjef for storhusholdning i Lofotprodukt AS, Andre S. Misund.
Menyen ble raskt utviklet, og burgerne fikk klingende Lofot-navn som «Hold i torsken-burger», «Cheezu cruisin’ Nusfjord» og «Steike fin». Alle med grove fiskeburgere av 80 % fisk fra Lofoten.
Konseptet skulle vise seg å overbevise både lokalbefolkningen, cruiseskipturister og øvrige tilreisende: Det lille tettstedet som har 20 fastboende, solgte 300 fiskeburgere på de beste dagene den første sesongen. Det var nok til å overbevise hotellkjeden.
– Navnet «Rorburger’n» er godt. Det samme er konseptet, som har lokalmat som utgangspunkt. Ikke bare er fiskeburgerne produsert her i Lofoten. Vi utvikler nå også egne hamburgerbrød som blir bakt og levert fra det lokale bakeriet i Svolvær. Når vi ser at konseptet er innarbeidet og selvgående, planlegger vi å kjøre det ut også til våre øvrige kystnære anlegg i Norge, forteller Palsson i Classic Norway.
Dermed ligger det an til at “Rorburger’n” med fiskeburgere fra Lofoten kan bli nasjonal. Men først åpnes altså fire utsalgssteder i Lofoten, hvor den første burgeren var å få kjøpt i Henningsvær under musikkfestival «Cod Stock» 22.–24. mai.