Webjet girer opp i Europa

Webjet Limited kjøper JacTravel, som blir en del av det australske selskapets B2B-divisjon WebBeds, der også Sunhotels hører hjemme.

0

Med dette fortsetter Webjet sin ambisiøse ekspansjon, globale ekspansjon.

WebBeds og Jactravel har vært partnere i flere år, og bakgrunnen for oppkjøpet fra Webjets side er ifølge en pressemelding ”den tro vi har i folkene der, forretningsmodellen og tilhørende prosesser”.

– Dette blir en sammenslåing av likesinnede selskaper som deler samme filosofi og visjon, står det videre i pressemeldingen.

Med sine vel 4,1 milliarder i omsetning har JacTravel en av Europas ledende B2B-plattformer mot reiselivet, og opererer innenfor to distinkte merkevarer – Jactravel og totalstay.com, samt en innkommende gruppe-divisjon.

Det tidligere Braganza-eide selskapet Sunhotels var i sin tid Skandinavias største B2B hotell-distributør, og Australias største nettdistributør av reiser – Webjet – kjøpte det i 2014 for å etablere et brohode i det europeiske markedet.

Kjøpet av JacTravel er således en opptrapping av den strategien.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder