Vi foretrekker kredittkort

En ny undersøkelse viser at nordmenn foretrekker kredittkortet utenfor landegrensene, på nett og i butikk.

0

Undersøkelsen viser at debetkort er mest populært for daglige innkjøp (72 prosent). Men nesten ni av ti nordmenn har kredittkort, og over seks av ti foretrekker kredittkort som betalingsmiddel når de er i utlandet. Kredittkort er også det betalingsmiddelet som i størst grad (48 prosent) brukes når nordmenn handler på utenlandske nettsider.

– Funnene viser at nordmenn setter pris på betalingsløsninger som fungerer på tvers av landegrensene, sier Inge Kjønnøy, talsperson for Mastercard Norge.

De viktigste grunnene for å skaffe seg kredittkort er sikkerhet (31 prosent), etterfulgt av økonomisk fleksibilitet (19 prosent) og forsikringsfordeler (17 prosent). Seks av ti nordmenn er også klar over sine rettigheter om de betaler med kredittkort når de handler på nettet.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder