Tyrkia-nedgang flater ut

Oppgang i det russiske besøket bidrar til en viss utflating – og en viss optimisme – i den stadig pågående nedgangen i Tyrkia-besøket.

0

– Nedgangen i besøket i januar var ”bare” på 9,81 prosent sammenlignet med året før, sier kultur-og turist-ministeriet i en pressemelding.

Totalt 1,055 millioner mennesker besøkte Tyrkia denne måneden.

Tallene gir en viss grunn til optimisme, etter at Tyrkias en gang så solide turistsektor har opplevd en alvorlig tilbakegang i kjølvannet av terrorangrep, kuppforsøk og den militære krisen med Russland etter nedskytingen av et av sistnevntes jagerfly.

I januar var det flest besøkende fra Georgia (13,36%), etterfulgt av iranere (9,63), tyskere (7,46), bulgarere (7,38) og russere (3,8)

Særlig positivt er det at russere samt usbekere og tajikere har begynt å vende tilbake, etter at de tyrkiske myndighetene fikk plastret på det diplomatiske såret etter jagerfly-episoden.

Antallet besøkende fra Russland i januar økte med så mye som 81,5 prosent, sammenlignet med januar 2016

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder