Ving: Slik reiser vi i 2017

Charteroperatøren Ving har identifisert trendene som vil prege nordmenn på reisefot i 2017. Reiselyst, luksus og autentiske opplevelser er blant stikkordene.

0

– I løpet av året regner vi med at rundt en million nordmenn skal reise på en charterferie. I tillegg kommer alle som bestiller pakketurer med rutefly og de som setter sammen reisen på egen hånd. Felles er at reiselysten er stor, til tross for terror og uroligheter som har preget året vi snart legger bak oss, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

En stor reiseundersøkelse Respons Analyse gjennomført for Ving i høst viser at bare tre av ti er redde for at det skal skje noe mens de er på ferie, og bare ti prosent oppgir at de endret ferieplaner i året som gikk fordi de var bekymret for terror og uroligheter.

– En viktig trend for 2017 er altså at vi i svært liten grad lar oss påvirke av uroligheter. Vi fortsetter å reise, men velger i større grad reisemål vi oppfatter som trygge, fortsetter Fossum.

11 reisetrender for 2017

Vi fortsetter å reise

Reiselysten fortsetter, til tross for terror og uro. Det viser Vings “Ferierapporten 2016”.

Vi velger trygt

Vi velger bort land/områder vi opplever som utrygge og går for det trygge og sikre. Mallorca og Kanariøyene er eksempler på det. Ving venter også stor etterspørsel etter reiser til Hellas i sommeren. Spania er Vings største reisemål neste sommer, og en tredjedel av reisene går til Hellas.

Ferieluksus

Vi vil fremdeles ha det like bra eller bedre enn hjemme. Rom med bassengutgang, hotell med det lille ekstra og generelt oppgraderinger som havutsikt blir bestilt først

Bulgaria

Budsjettvinneren får ytterligere oppsving. Det så vi allerede i sommer. De som ikke reiser til Tyrkia velger Bulgaria i stedet

Kroatia

Mange kommer til å være nysgjerrige på landet ved Adriaterhavet også neste år. Hos Ving er dette reisemålet som vokser mest i prosent.

Eksotiske reisemål øker

Flere flyselskaper lanserer ruter til eksotiske steder som Maldivene, Sri Lanka og Mauritius, og prisene synker. Dermed blir tidligere drømmedestinasjoner mer tilgjengelige også for folk flest. I tillegg har mange fått øynene opp for eksotiske reisemål også i sommerhalvåret.

Klassikerne er fremdeles hete

De gamle klassikerne fortsetter å toppe listen over de mest populære reisemålene. I toppen finner vi Mallorca og Gran Canaria som har vært i Vings program i mange tiår, men som er mer aktuelle enn noensinne. Det er ingen reisemål som er mer populære enn Gran Canaria i vinterhalvåret, og til sommeren øker Ving med hele 22 prosent til Mallorca for å tilfredsstille etterspørselen.

Autentiske opplevelser

Vi vil ha med oss spesielle opplevelser hjem i bagasjen. For noen betyr det å ha spist middag med en lokal familie, mens andre kanskje har oppsøkt et lokalt barnehjem eller dyrehospital for å bidra med frivillig arbeid i løpet av ferien.

Vi blir cruisere

Stadig nye skip tilpasset ulike målgrupper gjør cruiseferien aktuell for flere, og barnefamilier er gruppen som kommer til å vokse mest i cruisesegmentet i 2017.

Valgfrihetens tyranni

Vi elsker valgfrihet, men trenger hjelp til å velge riktig. Det vil fremdeles være behov for erfarne reiserådgivere som tipser deg om alt fra reisemål og hotell til restauranter og spesielle opplevelser.

VR – reiseopplevelser på en ny måte

Teknologien er som skapt for å vise frem reisemål, hotell og severdigheter. I dag er det enkelt og billig å benytte teknologien, og vi kommer nok til å se de første aktørene som lar kundene få mulighet til å teste et hotell eller reisemål før de faktisk bestiller ferien sin.

 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder