Ving med rekordmange nyheter

Ving øker sitt sommerprogram med ti prosent flere reiser til 240 000. Det er flere enn noen gang. Av disse er nesten 30 000 nyheter.

0

– Distriktene får flest nyheter, og det er først og fremst antallet reiser til Mallorca som øker. Vi satser stort med en vekst på hele 22 prosent, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Greske nyheter

Tromsø, Evenes, Trondheim, Ålesund og Haugesund får alle en økning til Mallorca neste sommer. På den populære ferieøya er Valldemossa nå tilbake i programmet.

I tillegg til at Mallorca er sommerens desidert mest populære reisemål fortsetter Kanariøyene å øke sommerstid. Ving har lagt opp til 31 000 charterreiser til Gran Canaria og Tenerife i sommerhalvåret.

Til sammen betyr dette at Spania blir sommerens største ferieland hos Ving. På andreplass finner vi Hellas.

– Hellas utgjør omtrent en tredjedel av alle reisene våre neste sommer. Vi har tro på en gresk sommer, og har økt kapasiteten vår med 11 prosent fra i år, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Feriearrangøren har flere greske nyheter: Blant annet åpner Lesbos som reisemål fra Oslo, Parga er nyhet fra Bergen, Rhodos er nyhet fra Molde og Ving øker med flere reiser til Kreta fra Oslo.

Fulle hoteller

Som hos Apollo har økningen til Kroatia eksploderte i sommer.

– Vi lanserte suksesshotellet Family Garden Waterman, og økte antallet reiser med 37 prosent, noe som var meget vellykket. Neste sommer åpner vi derfor ruter fra både Bergen og Trondheim. Kroatia er reisemålet som vokser mest, med hele 114 prosent, sier Fossum.

Trengselen rundt Middelhavet begynner å bli stor. Der satser feriearrangøren i større grad på å utvikle egne hotellkonsepter.

– Vi er veldig fornøyd med å åpne dørene til vårt tredje Ocean Beach Club til sommeren. Dette er et luksuriøst hotell med nordisk design, skapt for nordiske gjester, fortsetter Tonje Løkaas Fossum.

Ocean Beach Club finnes fra før av på Kreta og Gran Canaria og er en luksuriøs og mer dempet utgave av de populære og velkjente Sunwing familiehotellene. Her er det rom med direkteutgang til svømmebassenget, påkostet innredning, god mat med en generelt stilfull og moderne, nordisk stil.

– Hotellet på Gran Canaria var fullt allerede før det åpnet i januar, og vi venter stor interesse for det nye hotellet på Kypros. Mange av oss nordboere sverger til denne enkle, lekre stilen med naturmaterialer fremfor enorme, internasjonale hoteller med store lysekroner i taket og vannfontener, mener Fossum.

 

Vings nyheter for sommeren 2017

Lesvos

Ving har seks reisemål på Lesvos: Molivos, Petra, Plomari, Eftalou, Anaxos og Skala Kallonis. Direktefly med Thomas Cook fra Oslo til Lesvos hver fredag i perioden 23/6-4/8.

Sivota og Ammoudia

Parga har høyt score hos Vings kunder, og nå lanserer Ving to småbyer i samme region. Sivota er en liten by noen mil nord for Parga. Her har Ving fire små hoteller.

Ammoudia ligger to mil sør for Parga. Direktefly med Thomas Cook fra Oslo og SAS fra Bergen til Parga hver mandag i perioden 22/5-25/9.

Valldemossa

Valldemossa ligger høyt oppe i fjellkjeden Tramuntana. Landemerket her er klosteret fra 1200-tallet hvor blant annet komponisten Chopin tilbragte en vinter. I nyere tid er landsbyen også kjent for at Michael Douglas og Caterine Zeta-Jones har et feriehus her.

Direktefly fra Oslo, Kristiansand, Haugesund, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Evenes og Tromsø neste sommer.

Menorca

Ving har fem reisemål på Menorca: Cala´n Bosch, Ciutadella, Cala Galdana, Son Bou og Santo Tomas. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud Ving har med rutefly. Det betyr at selskapet ikke tilbyr reiseledere eller konsepthoteller på øya.

Pisa

En av de eldste byene i Italia, kanskje mest kjent for sitt skjeve tårn. Ving har hotell i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud Ving har med rutefly. Det betyr at de ikke tilbyr reiseledere eller konsepthotell på øya.

Ocean Beach Club på Kypros

Det første Ocean Beach Club-hotellet åpnet på Kreta i 2011. Da det andre hotellet åpnet på Gran Canaria i januar ble det utsolgt før de første gjestene ankom. Nå lanseres det tredje hotellet i rekken, denne gangen på Kypros. Dørene åpner 30. juni.

Ving flyr direkte fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger til Kypros neste sommer.

Casa Cook på Kos

Dette hotellet har fått mye ros i norsk og internasjonal presse. I juni neste år åpner vi dørene til vårt andre Casa Cook, denne gang på greske Kos.

Ving flyr direkte med SAS fra Oslo til Kos hver fredag i perioden 12/5-29/9.

Vekst i regionene

Evenes            +1381 %

Ålesund          +215 %

Tromsø           +185 %

Molde             +100 %

Haugesund     +100 %

Trondheim      +49 %

Bergen            +25 %

Stavanger       + 7 %

Vokser mest


  1. Kroatia + 114 %
  2. Parga + 100 %
  3. Mallorca + 22 %
  4. Kreta (Chania) + 10 %

Totalt har Ving lagt opp til å selge drøyt 240 000 sommerreiser neste år.  Det er en økning på 10 prosent fra sommeren 2016.

Største reisemål hos Ving


  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Rhodos
  4. Gran Canaria
  5. Varna (Bulgaria)

 

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.