Styrket krone gir bedre feriepriser

Fordi krona trolig vil styrke seg enda mer er sjansen stor for at nordmenn nå går billigere ferier i møte.

0

Det skriver Aftenposten, som blant annet har snakket med valutastrateg Magnar Østnor i DNB Markets.

– Krona vil fortsette å styrke seg over tid, men det vil skje i rykk og napp, sier han og understreker samtidig at krona fortsatt er svakere enn hva utsiktene for norsk økonomi skulle tilsi.

– Selv etter den siste tids kronestyrking har vi en unormalt svak krone, bemerker han.

De viktigste valutaene – pund, euro og dollar – lå onsdag på henholdsvis 10,18 kroner, 8,92 kroner og 7,99 kroner. Den svenske krona kostet 0,93 norske.  Senioranalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets tror disse prisene skal enda lengre ned.

– En slik prosess tar ganske lang tid, sier han til Aftenposten, og ser for seg en dollar på 7,40 innen to år. Euroen vil kanskje havne på rundt 8,50 kroner. Pundet vil derimot holde seg, tror ekspertene, særlig om Storbritannia klarer seg bra etter Brexit.

Årsaken til den svake krona skyldes i hovedsak nedturen i oljeindustrien. Norge har likevel klart seg godt, mye takket være styrket konkurransekraft for eksportindustrien. OPECs beslutning om å kutte i oljeproduksjonen får også betydning for norsk økonomi – i positiv retning.

– OPEC-avtalen har bidratt til å redusere risikoen for en lavere oljepris, sier Østnor, som samtidig heller litt is i årene på norske feriereisende som skal til USA.

– Dollarens utvikling vil ta tid, her snakker vi om rundt fire år.

For noen er det mange amerikaturer til.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder