Slik bruker vi sommerferien

Til tross for usikre værprognoser blir hver tredje nordmann hjemme i Norge, mens en annen tredel tilbringer noe av ferien i Norge.

0

Det viser en ny undersøkelse fra YouGov. Ferien i Norge skal først og fremst brukes til å besøke familie og venner samt et opphold på hytta.

Borte bra, men hjemme best: Majoriteten av nordmenn (62 %) har allerede planlagt sommerferien for 2016, og de fleste vil tilbringe noe av ferien hjemme i Norge (64 %).

NO-home-or-awayIfølge YouGovs undersøkelse vil hver tredje (32%) tilbringe hele ferien i Norge, mens en annen tredel (32%) deler opp ferien mellom Norge og utlandet. Den siste tredelen (36%) tar hele ferien i utlandet.

NO-Summerholiday

Nordmenn er veldig enige om hva sommerferien i Norge skal brukes til. To av fem som blir hjemme i sommerferien, vil besøke venner og familie (44%) og dra på hytta (41%). I tillegg er nordmenn ganske optimistiske med tanke på det norske sommerværet, ettersom to av fem forventer at sommerferien i Norge kommer til å bestå av soling og bading.

Hver fjerde forventer å skulle besøke severdigheter innen kultur og underholdning, mens 17% skal campe og 13% planlegger å dra på konserter og på festival.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1004 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 15. til 19. juni 2016. Kilde: YouGov.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder