SkiStar blir majoritetseier i St. Johann

Gjennom en nyemisjon har SkiStar undertegnet en avtale om å bli majoritetseier i det østerriske skianlegget St. Johanner Bergbahnen GmbH.

0

I løpet av kort tid vil SkiStar betale 10 millioner euro – ca. 92 millioner kroner – og bli eier av 68 prosent av selskapets aksjer.

St. Johann ligger i Tyrol i Østerrike, 125 kilometer fra München og 95 kilometer fra Innsbruck. Selskapet har i dag om lag 300 000 skidager og en omsetning på rundt 65 millioner kroner som i hovedsak kommer fra salg av SkiPass. Selskapet hadde et resultat etter skatt på 1,8 millioner kroner og en totalbalanse før emisjonen på 148 millioner kroner.

– I St. Johann har vi funnet et bra skisted å etablere SkiStar i Alpene, sier SkiStars konsernsjef Mats Årjes i en pressemelding.

– Gjennom vår kunnskap og våre konsepter, destinasjonens beliggenhet og en pågående hotellekspansjon ser vi et bra utviklingspotensial for skistedet.

Nå kan vi komplettere våre skandinaviske destinasjoner med et europeisk skisted for våre gjester. Vi får også muligheten til å profilere St. Johann som en SkiStar-destinasjon med fokus på gode skiopplevelser for familien mot en europeisk kundegruppe. Vi ser etableringen i Alpene og St. Johann som et utviklende og spennende steg for SkiStar.

Fakta

SkiStar AB, med B-aksjer som er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment, eier og driver skianlegg på alpindestinasjonene Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige, samt Hemsedal og Trysil i Norge og dessuten Hammarbybacken i Stockholm. Markedsandelen i Sverige er 51 prosent, i Norge 30 prosent og totalt i Skandinavia 42 prosent. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Øvrige virksomheter er losjiformidling, skiskole og skiutleie.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder