Setesdal i vekst

I juni–august har Setesdal hatt en formidabel vekst i kommersielle gjestedøgn på hele 31,7 prosent. Dette er den regionen etter Risør som har hatt størst vekst i Agder.

0

Mye av veksten skyldes økt antall turister fra Norge (33,4 prosent), Tyskland (51,2 prosent) og Nederland (32,2 prosent), men Setesdal har også opplevd en stor økning av turister fra Frankrike, Belgia og Sveits. Dette viser at flere internasjonale turister har fått øynene opp for Setesdal og vurderer det som et attraktivt reisemål.

– Det er veldig morsomt for oss å se disse tallene. Det betyr at arbeidet og utviklingen som har skjedd og skjer i Setesdal har fungert. Det motiverer oss til å fortsette arbeidet, uttaler Lasse Eidskrem som er destinasjonssjef i Visit Setesdal.

Det er vekst i alle overnattingsformene, men hytte, bobil og telt/camping står for den største økningen. Dette er også noe som vises i den Nasjonale statistikken. 

Veksten i overnatting har også skapt vekst for attraksjoner og aktiviteter i Setesdal. Flere bedrifter melder om gode tall og en stor økning i antall kunder.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder