Ny grønn sykkelrute åpner i København

Havneringen, en ny sammenhengende sykkelrute langs havnen i København, lanseres den 29. mai.

0

Den 13 kilometer lange ruten blir en kombinert gang-, løpe- og sykkelrute gjennom både vakker natur, historiske attraksjoner, og noen av de mer ukjente bydelene i København.

Hver dag sykles det 1,34 millioner kilometer i København, og det er ikke bare danskene som trives på to hjul. 52 prosent av turister oppgir sykkelkulturen som en av de største grunnene til at de velger å besøke København, og danskene selv sier at om det fantes flere grønne arealer ville de bevege seg enda mer utendørs. Dette har kommunen tatt til etterrretning, og Havneringen lanseres som en grønn rute gjennom totalt 12 ulike byområder.

– Ikke bare er sykling en en miljøvennlig og effektiv måte å være turist på, men det er en fantastisk mulighet til å følge en rute som tar deg forbi noen av Københavns topp attraksjoner og opplevelser. Samtidig viser ruten deg også veien til de litt mer lokale, hverdagslige og ukjente sidene av en by vi nordmenn kjenner godt fra før, sier turistsjef i VisitDenmark Norge, Vidar Mørch.

På selve åpningsdagen 29. mai står det flere guidede gå- og sykkelturer på programmet, utstillinger, havkajakkturer, og svømming i havnebadet. Og etter en aktiv seanse til fots eller på sykkel venter østers og bobler i havnen, eller taco og latinamerikanske rytmer ved Langebro. For de som ikke har mulighet til å delta på åpningen, så arrangerer Dansk arkitektur center guidede turer “havnen rundt” flere søndager fremover, les mer her.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder