Norge på sjetteplass i sportsreiser

Syv av ti europeere oppgir i en ny undersøkelse at de har foretatt en reise for å oppleve en sportsbegivenhet. Norge rangerer som nummer seks på listen over de mest sportsinteresserte.

0

Nær halvparten (46 prosent) av de spurte har faktisk reist til et annet land for å få tilfredsstilt sportshungeren sin.

Funnene fremkommer i den ferske undersøkelsen Sports Travel Scorecard, som Hotels.com™ nå lanserer. Undersøkelsen forteller om sportsfansens reisevaner, og er basert på tilbakemeldinger fra 3 250 respondenter fra hele Europa.

I snitt reiser dedikerte sportsfans i Europa fire ganger i året, for å oppleve favorittlaget sitt eller for å se verdens beste idrettsutøvere live. Russland, Tyrkia og Spania ligger helt i tet på listen over den mest dedikerte sportsfansen. Her oppgir nemlig 80 prosent av de spurte at de er villige til å reise for å oppleve sportsbegivenheter.

Norske sportsinteresserte ligger ikke langt bak teten. Her på berget oppgir over 75 prosent av oss at vi vil reise for å se sport. På dette området slår vi i hvert fall Sverige – såvidt, og er langt foran Danmark og Finland.

Nordmenns sportsinteresse plasserer oss på en sjetteplass over nasjonaliteter som er beredt på reise for sportens skyld, foran våre naboer i Sverige, Danmark og Finland.

– Dedikerte sportsfans reiser trolig lengre avstander per år enn mange gjør hele ferien, sier Simon Matthews, Senior PR Manager of Hotels.com Brand.

– For eksempel reiser engelske fotballfans i snitt mer enn 320 mil bare for å se innenlands fotballkamper gjennom en sesong, i tillegg til reiser utenlands.

Topp ti land som er mest villige til å reise for å se sport:

 1. Russland (80%)
 2. Spania (80%)
 3. Tyrkia (80%)
 4. Italia (76%)
 5. Nederland (76%)
 6. Norge (75%)
 7. Sverige (74%)
 8. Danmark (66%)
 9. Finland (66%)
 10. Tyskland (64%)
Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder