Maaemo tredje best i White Guide 2017

I den tredje utgaven av White Guide Nordic har hele 64 norske restauranter fått plass. Maaemo rangeres som Nordens tredje beste restaurant.

0

Den svenske varianten av Michelin-guiden har opparbeidet seg en posisjon som en sentral referanse for alle dem som vil orientere seg i det nordiske restaurant-markedet.

– Gastronomien i Norden fortsetter å imponere og er i voldsom utvikling, sier sjefredaktøren for White Guide Nordic, Lena Ilkjær til Horecanytt.

Ifølge henne har det vært en ”restaurant-boom” i Norge, med 16 nye restauranter på listen.

På topp 30-listen finner man imidlertid bare tre norske aktører. I tillegg til Maaemo er det RE-NAA og Sabi Omakase i Stavanger. De to sistnevnte er nye på topp 30-listen i 2017-utgaven. RE-NAA fikk sin første Michelin-stjerne tidligere i år, mens sushi-restauranten Sabi Omakase skiller seg ut med kun ni sitteplasser.

For øvrig topper svenske spisesteder listen, mens Danmark har flest blant de 30 beste (13).

Frem til 2014 omtale White Guide kun svenske restauranter, men de siste tre årene har hele Norden vært inkludert.

White Guide topp 30

1) Esperanto, Stockholm, Sverige – 40/94

2) Fäviken, Magasinet Järpen, Sverige – 39/96

3) Maaemo, Oslo, Norge – 39/94

4) Geranium, København, Danmark – 38/95

4) Kadeau, København, Danmark – 38/95

6) Gastrologik, Stockholm, Sverige – 38/92

7) Oaxen Krog, Stockholm, Sverige – 38/91

7) Restaurant AOC, København, Danmark – 38/91

9) Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås, Sverige – 38/90

10) Kong Hans Kælder, København, Danmark – 37/93

11) Mielcke & Hurtigkarl, København, Danmark – 37/91

11) Søllerød Kro, Holte, Danmark – 37/91

13) Alchemist, København, Danmark – 37/90 (NY)

  1. Slotskøkkenet/Dragsholm slot Hørve, Danmark – 37/90 (NY)

13) PM & Vänner, Vaxjö, Sverige – 37/90

  1. Restaurant Koch Århus, Danmark – 37/89 (NY)

17) Koks Kirkjubøur, Torshavn, Færøyene – 37/87

18) Restaurant Vollmers, Malmö, Sverige – 37/86

19) Operakällaren, Stockholm, Sverige – 36/93

20) Koka, Göteborg, Sverige – 36/93

21) Frederikshøj, Århus, Danmark – 36/90

21) Studio, København, Danmark – 36/90

  1. Adam/Albin, Stockholm, Sverige – 36/89 (NY)

24) Kadeau Bornholm, Aakirkeby, Danmark – 36/88

25) Re-Naa, Stavanger, Norge – 36/86 (NY)

26) Omakase Köttslöjd, Stockholm, Sverige – 36/85 (NY)

26) Falsled Kro, Millinge, Danmark – 36/85

  1. Sabi Omakase, Stavanger, Norge – 36/85 (NY)
  2. Ask, Helsinki, Finland – 36/84 (NY)

30) Ti Trin Ned, Fredericia, Danmark – 36/83

Her er listen over de øvrige norske restaurantene

«Masters Level»

4) Credo, Trondheim – 35/80

5) Kontrast, Oslo – 34/81

6) Bokbacka, Oslo – 33/78

7) Lysverket, Bergen – 32/82

8) Pjoltergeist, Oslo – 32/79

9) SentralenMat, Oslo – 32/78

10) Colonialen, Bergen – 32/77

10) Statholdergaarden, Oslo – 32/77

12) Arakataka, Oslo – 32/75

12) Le Benjamin, Oslo – 32/75

«Very fine level»

14) Pileredet – Engø Gård Hotel & Restaurant, Tjøme – 30/77

15) Astral, Oslo – 31/76

16) Happolati, Oslo – 31/75

17) Ekebergrestauranten, Oslo – 30/75

18) Smalhans, Oslo – 30/74

19) Funktionärsmässen, Longyearbyen – 29/74

20) Restaurant 1877, Bergen – 29/74

21) BA 53, Oslo – 28/74

22) Huset, Longyearbyen – 28/73

23) Tango bar & kjøkken, Stavanger – 32/72

24) Palace Grill, Oslo – 31/72

25) Røst Teaterbistro, Trondheim – 33/71

26) Eik Annen Etage (Hotel Continental), Oslo – 31/71

27) Egget, Stavanger – 30/71

28) Strand Restaurant, Stabekk – 30/71

29) Hallingstuene, Geilo – 29/71

30) Festningen Restaurant Oslo – 28/71

31) Bass Oslo, Oslo – 30/70

31) Renaa:Matbaren Bistro, Stavanger – 30/70

31) Umami, Harstad – 30/70

34) Publiko, Oslo – 29/70

35) Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen – 28/70

35) Marg og bein, Bergen – 28/70

35) Trattoria Popolare, Oslo – 28/70

38) Brasserie France, Oslo – 29/69

38) De 4 roser, Harstad – 29/69

38) Kolonialen Bislett, Oslo – 29/69

41) Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll – 28/69

41) Buøy Gård, Salsbruket – 28/69

41) Feinschmecker, Oslo – 28/69

44) Restaurant Slippen, Fredrikstad – 28/68

44) Spiseriet, Stavanger – 28/68

44) To Rom og Kjøkken, Trondheim – 28/68

47) Mathallen, Tromsø – 29/67

48) Bon Lío, Oslo – 28/67

48) Mares, Oslo – 28/67

48) Vaaghals, Oslo – 28/67

 

«Fine level»

51) Brasserie Paleo (Thon Hotel Rosenkrantz), Oslo – 28/65

52) Cru Vin & Kjøkken, Oslo – 25/65

53) Statholdergaardens Mat & Vinkjeller, Oslo – 28/64

54) Baltazar, Oslo – 25/64

55) Restaurant Eik, Oslo – 25/64

56) Alex Sushi, Oslo – 28/63

57) Cafe Tekehtopa, Oslo – 27/63

57) Fjord, Oslo – 27/63

59) Plah Restaurant, Oslo – 25/63

60) Kamai, Oslo – 22/63

61) Bare Vestland, Bergen – 28/62

62) Mathall Trondheim, Trondheim – 27/60

63) Folk & Fe, Trondheim – 26/60

64) Smak, Sandefjord – 23/60

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

  • Om Oss

    TRAVELNEWS

    Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

    Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

  • TIPS OSS

    captcha

  • Flickr-Bilder