Kroatia mot nye høyder

Kroatia opplevde et rekordår i fjor. Da besøkte 16,3 millioner landet, en økning på hele 2,2 millioner sammenlignet med året før. Og man forventer en fortsatt økning i 2017.

0

Landet ved Adriaterhavet er en relativ nykommer for skandinaver, men ikke minst i kjølvannet av krisen i Tyrkia har Kroatia blitt et attraktivt alternativ for Syden-turistene. Landet hadde også rekordmange overnattinger i fjor – 91,3 millioner, som er 11 millioner flere enn i 2015.

– Inneværende år regner vi med å utvide sesongen og øke inntekten per turist, sier landets turistminister Gari Cappelli i en kommentar til tallene.

– Når vi tar med nye produkter og utvidelsen av hotellkapasiteten regner vi med en økning i inntekten fra turistene på vel syv milliarder kroner, sier han videre.

Flest antallet overnattinger var det på Istria-halvøya (25 millioner), deretter Primorje-Gorski Kotar fylke (17), Split-Dalmatia (16), Zadar (11) og Dubrovnik-Neretva (8,73).

Mer spesifikt var det Dubrovnik og Rovinj som hadde flest besøkende. I forhold til land fordelte besøket seg på Tyskland (størst), Slovenia, Østerrike, Italia og Polen.

Tyskere, østerrikere og briter hadde de lengste oppholdene der.

Utenfor sesongen er Zagreb den store vinneren, med 249 529 ankomster bare i desember, fulgt av Dubrovnik, Opatija, Split, Zadar og Rovinj, Poreč, Rijeka og Pula.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.