Flere feirer jul på hytta

Én av fire nordmenn reiser bort i julen. De fleste velger samvær med familie og venner, og stadig flere hyttejul.

0

Det er Kantar TNS som på oppdrag for NHO Reiseliv har spurt 1118 nordmenn over 18 år om deres ferieplaner i julen. 23 prosent svarer at de har planer om å reise bort i julen.

Juleferiesak

Av de som drar på juleferie, skal syv av ti reise i Norge. Av disse skal 39 prosent tilbringe hele eller deler av høytiden på privat hytte. Det er en økning på åtte prosentpoeng fra julen 2015, viser NHO Reiselivs undersøkelse.

De aller fleste reiser for å besøke venner og familie.

– Familietradisjoner står sterkt i jula, og hytta er en flott samlingsarena for familien i denne høytiden. Ønsket om hvit jul er nok en annen grunn til at mange planlegger hyttetur. For reiselivsbedrifter ved hyttedestinasjoner betyr dette høyere inntekter, for eksempel ved at flere går på restaurant og bruker skianleggene, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Mange velger dessuten å bo på hotell. Les mer her.

NHO Reiselivs undersøkelse viser at det er folk i Oslo og Akershus som reiser mest i julen. De yngste er aller mest mobile.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder