Åtte av ti tar norsk påskeferie

Nesten alle vil til fjells, viser en undersøkelse i regi av NHO Reiseliv, og flere enn tidligere skal feire den med venner og familie på hytta.

0

Av den halvparten som skal feire påsken i år velger fire av fem gjøre det her på berget.

– For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB.

Flere enn i fjor planlegger påskeferieaktiviteter i tilknytning til hytta, med ski, friluftsliv og samvær med venner og familie som helt sentrale. Men også blant dem som reiser utenlands er det en trend å bruke påsken til ski- og friluft, venne- og familiebesøk. De tidligere listetoppene mat- og vinopplevelser, kulturopplevelser og storbyferie taper terreng blant utenlandsreisende.

Samtidig sier like mange som i fjor at de skal på påskeferie i utlandet. Samtidig har andelen som skal bo hos familie og venner økt.

Den svekkete kronekursen har bidratt til at flere nå vurderer Norge som feriemål, ikke minst utlendinger. Ifølge NHOs undersøkelse sier imidlertid 95 prosent av de spurte at svekket kronekurs har hatt liten eller ingen betydning for ferievalget.

Bransjen selv tror imidlertid kronekursen har en betydning også for nordmenn. I underkant av tre uker før skjærtorsdag er for eksempel 98 prosent av hotellrom, hytter og leiligheter på Beitostølen Resort bortbestilt.

– Vi har hatt vekst hele vinteren, og jeg tror det hjelper at påsken kommer tidlig. Det betyr at den ikke konkurrerer med åpning av hytta ved sjøen eller å stelle hagen hjemme. sier hotelldirektør Atle Hovi til NTB.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.