7,5 millioner til turiststier

Regjeringen bevilger 7,5 millioner kroner til Nasjonale turiststier i budsjettpakken som de borgerlige partiene ble enige om i helgen.

0

NHO Reiseliv har vært tydelige på at en ordning som Nasjonale turiststier er nødvendig for å vedlikeholde populære turområder. I et brev til Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget tidligere i høst foreslo NHO Reiseliv å sette av 10 millioner kroner årlig til sikring av slitasjeutsatte turiststier.

– Det er veldig positivt at vårt forslag om Nasjonale turiststier har fått gjennomslag, og at staten tar sin del av ansvaret for vedlikehold av populære turmål, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold på NHOs egne nettsider..

– De fleste turmål vedlikeholdes på en god måte i kommunene i dag, normalt i samarbeid med frivillige organisasjoner og gavestiftelser. Samtidig er turisttilstrømmingen til noen nasjonale attraksjoner så høy at det blir vanskelig for enkeltkommuner å klare vedlikeholdet alene. Et fåtall turiststier som har særlig stor slitasje, bør derfor kunne få status som Nasjonale turiststier og ivaretas over statsbudsjettet på linje med Nasjonale turistveger, uttalte NHO Reiseliv-sjefen tidligere i høst.

Det var daglig leder Trygve Sunde Kolderup i turoperatøren Hvitserk som først foreslo å opprette Nasjonale turiststier for å møte utfordringene med manglende infrastruktur ved de mest kjente turdestinasjonene. NHO Reiseliv har ved flere anledninger støttet og fremmet ideen overfor myndighetene.

Her kan du lese mer om idéen slik den ble presentert av Trygve Sunde Kolderup tidligere i år.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder