Tar opp konkurransen med Norwegian

Level er et nytt lavprisselskap i IAG-gruppen som skal konkurrere med Norwegian om kundene over Atlanterhavet.

0

IAG er morselskapet til British Airways, som fra og med juni starter flyvninger mellom Barcelona og Los Angeles, Oakland og Buenos Aires, i tillegg til Puta Cana i Den dominikanske republikk.

Prisene starter på 99 euro, rundt 900 kroner, for en enkelt reise.

Ifølge IAG skal det åpnes flere europeiske baser, og det blir også aktuelt med flyvninger til Asia.

Allerede neste år begynner IAG å bestille flymaskiner til Level, sier IAG-sjef Willie Walsh i en kommentar til Bloomberg.

I starten skal Level bruke to flymaskiner som tilhører det spanske flyselskapet Ibera, som også er en del av IAG-gruppen.

Både tyske Lufthansa og fransk-nederlandske Air France-KLM har startet lavprisselskaper for å imøtegå konkurransen fra Norwegian, som startet sine langdistanseoperasjoner i 2013.

Grunnen til at Level åpner sin første base i Barcelona skyldes at IAGs lavprisselskap for flyvninger i Europa – Vueling – er basert der, og ved hjelp av Vuelings nettverk skal reisende kunne fly over Atlanterhavet med selskapets to lavprisselskap.

IAG, som er børsnotert i London og Madrid, ble verdens sjette største flykonsern da British Airways og Iberia ble slått sammen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder