Sveits forbyr “rate parity”-klausul

Sveits forbyr den såkalte «Rate Parity Clause»-praksisen, som gir nettbookingselskapene rett til å nekte hotellene å tilby en lavere pris direkte til kundene enn den prisen som er oppgitt på bookingselskapets side.

0

Myndighetene i både Tyskland, Østerrike, Italia og Frankrike har allerede lagt ned forbud mot laveste pris-klausul i kontrakter mellom hoteller og OTA-ene (Online travel agents).

Nylig landet underhuset i Sveits, Nasjonalrådet, på samme vedtak, etter at saken først har fått positiv behandling i Stenderrådet, som er nasjonalforsamlingens førstekammer.

– Beslutningen er et viktig steg i riktig retning. Å fjerne «Rate Parity»-klausuler eliminerer Sveits` største konkurranseulempe vis-à-vis sine største konkurrenter, skriver reiselivsorganisasjonen Hotellerie Suisse i en pressemelding.

– Det er veldig positivt at nok et land tar grep for å dempe makten til nettreisebyråene, som med sine høye provisjoner legger beslag på en vesentlig del av verdiskapingen til det enkelte hotell, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en kommentar til det sveitsiske vedtaket.

Den europeiske paraplyorganisasjonen for hoteller, restauranter og kafeer, HOTREC, er helt på samme linje.

– Disse eksemplene bør oppmuntre flere og flere land til å begrense dominansen til nettplattformene og redusere ubalansen til fordel for forbrukere og små og mellomstore europeiske hoteller, uttalte HOTREC-president Christian de Barrin da det i august ble klart at Italia forbyr laveste prisklausul.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.