Solid vekst i luksus-reiser

Ifølge en tysk rapport vokser luksusreiser dobbelt så raskt som resten av reisemarkedet.

0

Rapporten viser at gjennomførte luksusreiser i verden har økt med 18 prosent siden 2014. I samme periode var veksten i reiselivsindustrien på ni prosent.

Rapporten fra det anerkjente tyske analyseselskapet IPK International er gjennomført på oppdrag fra reiselivsmessen ITB i Berlin.

En luksusreise defineres som enten en internasjonal reise med tre overnattinger med et forbruk på over 750 euro (vel 7000 kroner) per døgn eller en lengre reise med mer enn fire overnattinger og et forbruk på over 4700 kroner per døgn. I fjor ble det ifølge analysen foretatt 54 millioner slike internasjonale luksusreiser.

De fleste luksusreisene blir foretatt av amerikanere (13,7 millioner reiser) foran kinesere (ti millioner). USA er også det desidert mest populære reisemålet. 8,1 millioner luksusreiser gikk dit i fjor. I Europa topper Tyskland, som mottok fire millioner luksus-reisende, foran Frankrike, Italia og Storbritannia.

Tre av fire luksusreisende drar på ferie, resten på forretningsreise, ifølge analysen. Og flest skal på storbyferie.

Undersøkelsen viser også at 40 prosent av slike reiser bestilles gjennom tradisjonelle reisebyråer mens reisebyråenes andel av alle bestilte reiser er på 27 prosent.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.