Solid fra Aeroflot

Russiske Aeroflot gikk med et solid overskudd i 2017, med et nettoresultat på nærmere 3,95 milliarder kroner. Det er opp 22 prosent sammenlignet med året før.

0

Inntektene økte med 4,4 prosent sammenlignet med 2016, som i stor grad skyldes en vekst i viktige operative indikatorer, inkludert en økning i passasjertrafikken i flyselskapet Aeroflot med 13,3 prosent – til 32,8 millioner passasjerer.

Den totale trafikken i Aeroflot-gruppen økte til 50,1 millioner passasjerer.

Den russiske rubelen styrket seg med 11,2 prosent mot euro, og 13 prosent mot dollaren i 2017, som bidro til å sette avkastningen i det internasjonale segmentet under press. Det innebar blant annet at flyselskapet Aeroflot reduserte avkastningen i 2017 med 5,5 prosent sammenlignet med året før, en positiv trend gjennom året til tross.

– Det er positivt at vi tross noen svake perioder klarte å snu 2017 til et såpass sterkt resultat, sier salgssjef i Aeroflot Russian Airlines for regionen Skandinavia og Finland.

– Salget i Norden vokser, og i løpet av 2017 steg kapasiteten blant annet på Helsinki.

I løpet av 2017 ble 35 nye fly faset inn i virksomheten, alle med wifi installert – et produkt hele flåten etter hvert skal utrustes med.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder