Skifter navn og strategi

Carlson Rezidor Hotel Group skifter navn til Radisson Hotel Group.

0

Offisielt skjer det i forbindelse med International Hotel Investment Forum i Berlin 5. mars, ifølge Hotels Magazine. Der vil selskapet også offentliggjøre sin fem-års visjon for en ny global varemerkestrategi, samt et nytt lojalitetsprogram, Radisson Rewards.

Navnet Carlson forsvinner. Bakgrunnen er at familien som grunnla selskapet solgte til kinesiske HNA Group i 2016.

Flere hoteller skal reposisjoneres og renoveres og det skal være planer om å øke porteføljen med 13 000 rom netto innen utgangen av 2022.

Rezidor driver 19 Radisson Blu-hoteller og fem Park Inn by Radisson i Norge.

HNA Group ble startet i 2000 av forretningsmannen Chen Feng og delstatsregjeringen i Hainan. Målet har vært å gjøre HNA til et av verdens ti største selskaper innen 2025. HNA har lånt store beløp for å finansiere oppkjøp, som etter sigende beløper seg til rundt 394 milliarder kroner siden 2015.

Ifølge Hotels Magazine tyder mye på at HNA har gapt over for mye. De siste fem årene har selskapet kun vært istand til å betale gjeld, ved å ta opp ny gjeld. I januar sendte de ut en melding til sine kreditorer om at de ville få likviditetsproblemer på minst 19 milliarder kroner i første kvartal inneværende år.

HNA arbeider nå med å selge eiendommer i London og New York, samt et resort i Fransk Polynesia. Andre selskaper skal børsnoteres, ifølge The Economist.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder