Reiselivsmeldingen presenteres 17. mars

Næringsminister Monica Mæland presenterer regjeringens etterlengtede reiselivsmelding i Tromsø fredag 17. mars.

0

– Det skjer utrolig mye bra i reiselivet om dagen. Vi har flott natur, en rik kultur og fantastiske byer som mange kommer for å oppleve. Nå legger vi frem planen vår for hvordan vi kan trygge og skape jobber i reiselivet, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Fredag 17. mars klokken 11.00 legger regjeringen frem reiselivsmeldingen. Det er 17 år siden forrige stortingsmelding om reiseliv.

– Reiselivsnæringen er blant de næringene som vokser raskest i verden i dag. Regjeringen ønsker å løfte Norge som reisemål, sier Mæland.

De siste årene har reiselivet hatt en positiv utvikling. 2016 var et rekordår for næringen. Selv om reiselivet har fått god hjelp fra kronekursen, mener Mæland det også er andre grunner til veksten.

– Vi ser stadig flere eksempler på at reiselivet leverer gode produkter. Samtidig vet vi at bærekraft, forenkling og samordning vil være viktige temaer i tiden fremover. Dette ser vi nærmere på i meldingen, sier Mæland.

Rundt 160 000 jobber i reiselivsnæringen. Næringen sto for omkring fire prosent av verdiskapingen, og åtte prosent av sysselsettingen i norsk næringsliv i 2015, ifølge tall fra SSB og Menon Economics.

– Reiselivsnæringen er en viktig næring, som skaper mange arbeidsplasser, sier Mæland.

Fakta om reiseliv

 • Reiseliv står for ca fire prosent av verdiskapingen i norsk næringsliv.
 • Rundt 160 000 personer jobber i reiselivsnæringen.
 • Næringen har fem hovedbransjer: Opplevelser, servering, overnatting, transport og formidling.
 • 2016 var et rekordår for næringen: Utenlandske overnattinger gikk opp ti prosent. For norske turister var veksten to prosent.
Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder