Flight Centre Travel Group kjøper Travellink Corporate

Den australsk reisegiganten Flight Centre Travel Group (FCTG) har kjøpt Travellink Corporate og utvider med dette sitt engasjement i Europa innen sin forretningsreise-divisjon – FCM Travel Solutions.

0

Fusjonen inkluderer alle operasjoner innen forretningsreiser i Norge – og også for Finland, Sverige, Danmark og Tyskland.

FCM Travel Solutions er blant de fire ledende reiseselskapene i verden innen såkalt «corporate travels». Hege Bergsløkken fortsetter som country manager for Norge. Hun har tidligere hatt samme stilling i Travellink. Nordisk sjef i det nye selskapet blir Bodil Månsson fra Sverige.

Alle ansatte i Travellink Corporate vil fortsette å jobbe i det fusjonerte selskapet.

– Dette er en drømmematch. Sammen kan vi kombinere det beste innen teknologi, kunnskap og kultur i begge selskaper, sier Hege Bergsløkken.

– Travellink Corporate er et moderne reiseselskap som bruker avansert teknologi. FCMs størrelse og enorme nettverk gir oss i tillegg en global lekeplass som vil hjelpe oss å yte enda bedre service til våre kunder. Vi kan nå tilby svært konkurransedyktige tjenester innen blant annet fly, overnatting og transport til lokale, nasjonale og multinasjonale kunder.

FCM opererer i mer enn 90 land i Europa. Midtøsten, Afrika, Asia og Amerika.

– Vi ønsket å styrke vår tilstedeværelse og tjenester i Nord-Europa med en aktør som har rykte på seg for å yte topp service, sier Marcus Eklund, Global General Manager i FCM.

– Vi har sett etter den beste muligheten for å kunne komme inn i dette markedet, og kjøpet av Travellink Corporate gir oss muligheter for betydelig vekst i fremtiden både i Norge og i Norden.

Det nye selskapet vil hovedsakelig bruke avanserte online-verktøyer utviklet av Travellink Corporate.

– Dette gir oss en stor fordel i markedet for forretningsreiser, spesielt når det neste år blir endringer i bookingsystemet Amadeus, sier Hege Bergsløkken.

I en overgangsperiode vil det nye selskapet arbeide under merkenavnet Travellink Corporate.

Fakta

Flight Centre Travel Group ble grunnlagt av Graham Turner og Geoff Harris i 1981, og det første «Flight Centre Australia» åpnet i Sydney i 1982 med assistanse fra Bill James. De tre australske kameratene likte så mye å reise rundt på kontinentet i en to-etasjers buss at de bestemte seg for å dele reisegleden med så mange mennesker som mulig – og det var altså slik et av verdens største reiseselskaper startet.

De tre arbeider fortsatt aktivt i selskapet, som i dag er blant de hundre største firmaene registrert på børsen «Australian Securities Exchange, og er et av verdens største i sitt slag.

Selskapet har en total årlig omsetning på 18 milliarder AUD (2016) – rundt 12,5 milliarder Euro (113 mrd kr). Det har mer enn 2500 avdelinger med over 18 500 ansatte globalt. FCTG har virksomheter i 90 land under 37 ulike merkenavn – blant annet FCM Travel Solutions, Corporate Traveller, Campus Travel, CiEvents, Stage & Screen Travel Services, Student Flights, Escape Travel, Cruiseabout, Quickbeds, Liberty Travel, GoGo Worldwide Vacations & Worldwide Traveler.

FMC Travel Solutions er blitt valgt til «World’s Leading Travel Management Company» av «World Travel Awards» seks år på rad.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder