“Vision of The Fjords” forsinket

I januar skrev Travel News at den nye batteridrevne fergen i Nærøyfjorden ville være i drift fra juni i år. Nå er oppstarten forsinket.

0

Fartøyet er det første i sitt slag i verden, dermed en teknologisk nyvinning og et pilotprosjekt med kombinasjonen hybrid fremdrift og et skrog av karbon. Testing og godkjenning av disse nye løsningene som er valgt på dette fartøyet, tar lengre tid enn tidligere forutsatt.

«Vision of The Fjords» er dager unna levering og verftet holder eieren løpende orientert om de gjenstående godkjenninger av utstyr og prosedyrer som må på plass før fartøyet kan leveres til The Fjords.

The Fjords DA beklager dette sterkt overfor sine samarbeidspartnere og kunder. De passasjerene som blir berørt av denne ytterligere forsinkelsen er kontaktet og gitt nye reisealternativer.

«Vision of The Fjords» er 40 meter lang, bygget i karbon med nye innovative hybridløsninger som medfører at hun kan gå på fornybar energi i Verdensarv-parken Nærøyfjorden. Fartøyet vil seile helt lydløst inn og ut av fjorden og gi gjestene en helt ny og nærere opplevelse av naturen i dette sårbare området. Skroget på «Vision of The Fjords» er konstruert på en slik måte at hun vil avgi svært få bølger og dermed minimere slitasjen på strandsonen.

«Vision of The Fjords» vil også tilby sine gjester en uforstyrret reise når det gjelder audiovisuell forurensing. Det blir anledning til å benytte seg av et nytt guidesystem fra Naviguiding, som vil gi gjesten mulighet til å ta med seg minnene fra reise i dette fantastiske området som en personlig minnebok på sine smarttelefoner og nettbrett. Dette vil også gi beboere og andre bruker av Nærøyfjorden en mer stille hverdag langs fjorden enn tidligere, da guiding kun vil gå på gjestenes hodetelefoner og dermed ikke forstyrre omgivelsene.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder