Mer cruise til Oslo

Oslo Havn forventer 102 cruise-anløp i 2017, en betydelig økning fra årets 81.

0

Dette kan likevel ikke måle seg med toppåret 2011, hvor hele 170 anløp av cruiseskip ble registrert i Oslo. Men fordi skipene blir stadig større, beregnes det at antall passasjerer vil nå samme nivå som i 2011 – altså rundt 312 000. I gjennomsnitt frakter hvert cruiseskip 1 900 passasjerer, forteller Anette Brække, cruise-ansvarlig ved Oslo Havn, til nettstedet cruiseindustrynews.com.

En av årsakene til nedgangen i antall anløp i år, er ifølge Brække at rederiene har vegret seg mot de høye transportkostnadene til Oslo. Disse har imidlertid gått noe ned, og det åpner for flere anløp i 2017.

I 2017 vil Celebrity og Sea Cloud returnere til Oslo, men de hyppigst besøkende vil være AIDA med 22 besøk og TUI Cruises med åtte, inkludert sitt nye skip Mein Schiff 6. Princess er også en tilbakevendende gjest i hovedstaden.

Norwegian Cruise Line (NCL) hadde ett anløp til Oslo i 2016 med Norwegian Star, etter tre års fravær. Neste år vil de anløpe to ganger med Jade.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder