Hurtigruten seiler inn i omdømmetoppen

Hurtigrutens snuoperasjon og utviklingen av nye attraktive opplevelsestilbud sender nykommeren rett inn på andreplass på rangeringen av omdømme hos Norges 50 mest synlige selskaper.

0

Det er første gang Hurtigruten vurderes i den velrenommerte RepTrak-undersøkelsen til Apeland og Reputation Institute.

– Jeg vil rette en kjempetakk til alle som er spurt for at de viser oss denne tilliten. Dette er en seier for et fantastisk Hurtigruten-lag på sjø og land som hver eneste dag sørger for unike opplevelser for våre gjester. De kan kysten og er stolte over å være en del av den, og de har en nærhet til leia som gjør reisen helt ekstraordinær, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Han mener «nye» Hurtigruten lykkes med å kombinere tradisjon og fornying til et tilbud med stor appell for både norske og utenlandske gjester. Sentralt står opplevelser som havørnsafari, RIB-ekskursjoner, fisketurer og lokalmattilbudet Norway’s Coastal Kitchen.

– Folk vil ha noe ekte og de vil ikke lenger være passive tilskuere på ferie. Derfor tilbyr Hurtigruten nå aktive og lærerike reiser. De mange unike ekskursjonene og forelesningene gir gjestene ekte nærkontakt med naturen og destinasjonene der vi seiler, sier Skjeldam.

Skjeldam mener Hurtigrutens tydelige samfunnsansvarsprofil også spiller en vesentlig rolle.

– Vi tilbyr reiser med mening. Gjestene våre får muligheten til å lære mer om og å gi tilbake til reisemålene. Mange av områdene Hurtigruten seiler i er sårbare. Det er viktig å vise fram naturen på en skånsom måte og å engasjere ambassadører som bidrar til å bevare den. Etter å ha seilt i disse farvannene i 125 år, har vi en unik kompetanse som vi vil overføre til våre gjester., sier Skjeldam.

Hurtigruten har den senere tiden blant annet investert mye i å gi fire av skipene langs norskekysten en solid ansiktsløfting, har inngått en intensjonsavtale om bygging av inntil fire nye ekspedisjonsskip, og har utvidet reisetilbudet til nye spennende destinasjoner som Canada og Amazonas.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder