Radisson Blu Strand Hotel får nytt ansikt

Historiske Radisson Blu Strand Hotel på Nybrokajen får et helt nytt design, som etter planen skal gjøre det til Stockholms ledende livsstilshotell.

0

Det er arkitektkontoret Wingårdhs står bak den pågående totalforvandlingen av alle hotellrom, møterom, lobby og sosiale områder. Den nye lobbyen står allerede klar, og det gjør også event- konferanseområdet «Strand Gatherings». Etter sommeren åpner en helt ny restaurant, skapt for både internasjonale og lokale gjester.

–  Helt siden åpningen i forbindelse med sommer-OL i Stockholm i 1912, har Strand Hotel vært stedet for livsnytere og innovatører. Nye Radisson Blu Strand Hotel skal være en scene der verdens kosmopolitter har minneverdige møter og der gründere skaper nye kontakter og ideer, sier Eva Kalling-Hansson, General Manager ved Radisson Blu Strand Hotel.

Strand Gatherings 

Den historiske bygningen er under en omfattende renovering av både hotellrom og fellesområder. Hotellet utvider samtidig med 17 rom, slik at det totalt blir 169 rom når prosjektet står ferdig. Renoveringen gjennomføres i etapper slik at gjestene ikke skal forstyrres og prosjektet finansieres av en felles investering mellom Rezidor Hotel Group og grunneierne på 150 millioner svenske kroner.

Møtedelen, nye «Strand Gatherings», er allerede klar. Her kan gjestene nyte utsikten over vannet og Nybroviken i nye og stilfulle møterom. Strand Gatherings er et populært sted for møter og konferanser og på kveldstid er lokalene åpne for private selskaper som middager, fester og glamorøse cocktailparties.

Inngangspartiet er også helt nytt. Lobbyen står nå i sentrum, med store sofaer og sosiale områder.

– Her møtes gjestene for å sosialisere, utvikle nye forretningsideer eller bare lande etter en lang dag med shopping og sightseeing. Lobbyen er vår nye sosiale møteplass, sier Eva Kalling-Hansson.

Ønsker lokalbefolkningen velkommen
Arkitektkontoret Wingårdhs har valgt å bygge videre på de originale detaljene. For å skape en varm og innbydende atmosfære er fargevalget inspirert av naturlige materialer som stein, tre, lær, metall og gips. Den nøytrale basen kombineres med mer fremtredende farger på detaljer, møbler, treverk og tekstiler.

– Den opprinnelige arkitekturen var kjennetegnet av naturlige materialer. Vi ønsker å ta vare på bygningens karakter og samtidig tilføre detaljer som skaper et nytt uttrykk, sier Gert Wingårdh.

Etter sommeren åpner hotellet en ny restaurant og bar og det lages en ny inngang for å gjøre restauranten lett tilgjengelig også for lokale gjester. Konseptet er fortsatt hemmelig, men ideen er å skape en ny destinasjon i hjertet av Stockholms indre by for forretningslunsjer, middager med venner og sene drinker.

Største oppussingsprogram
Radisson Blu Strand Hotel er en del av Rezidor Hotel Group, som er Nordens ledende internasjonale hotellkjede. Rezidor er i gang med sitt største oppussingsprogram så langt i Norden og renoverer mange av Radisson Blu- og Park Inn-hotellene i regionen. Innen få år vil Rezidor Hotel Group ha investert rundt 1 milliard kroner i hotellrenovering i Norden. Samtidig gjør også grunneierne store investeringer. Målet er å oppgradere hotellene til førsteklasses internasjonal standard, med service i verdensklasse.

Rezidor Hotel Group har den største hotellporteføljen av alle internasjonale hotellkjeder i Norden, med nær 60 hoteller plassert i hovedstedene, på flyplasser og andre sentrale steder i hele regionen.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder