Ny skatt på overnatting i Hellas

Den greske regjeringen innfører en ny turistskatt i landet, som vil koste besøkende fra 0,5 til 4 euro per natt.

0

Skatten blir innført fra 1. januar 2018, og baserer seg på overnattingsstedets stjerneklassifisering. Bor du på et ett- eller tostjerners hotell, får du et tillegg på 0,5 euro per natt. Et trestjerners hotell vil kreve inn 1,5 euro per natt, mens et firestjerners hotell vil avkreve deg en ekstra avgift på 3 euro per natt. Velger du å overnatte på et femstjerners hotell, vil den nye skatten utgjøre et tillegg til romprisen på 4 euro per natt.

Den nye skatten vil måtte betales av gjesten ved ankomst til hotellet. Skatten innføres for å bedre landets samlede skatteinntekter; som kjent er Hellas sterkt kritisert av EU-långivende land for å ha et ufullstendig og dårlig fungerende skattesystem.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder