Norwegian øker i november

2,5 millioner passasjerer fløy med Norwegian denne måneden, som er en økning på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

0

På langdistanserutene var passasjerveksten opp 52 prosent fra i fjor. Fyllingsgraden var totalt 83,7 prosent, skriver Norwegian i en pressemelding. Det er litt ned fra 84 prosent i november i fjor.

Totalt 2 520 220 passasjerer valgte å fly med Norwegian i november, 255 075 (11 prosent) flere enn samme måned i fjor. Både kapasitetsveksten (ASK) og trafikkveksten (RPK) økte med 28 prosent.

Flyanalytikerne Hans-Marius Lee Ludvigsen og Vetle Holt Johansen i meglerhuset Kepler Cheuvreux sier til økonominettstedet E24 at Norwegians trafikkinntekter var omtrent som ventet.

– Yielden falt litt mindre år over år enn vi estimerte, og fallet forklares nok i stor grad av den økte distansen og litt lavere produksjon enn ventet, sier de blant annet.

Kapasitetsutnyttelsen, eller kabinfaktoren, var «marginalt bedre», enn analytikerne hadde regnet med, men «viser en vesentlig sterkere utvikling enn i oktober», påpeker de.

– Det får ned pulsen noe. At produksjonsøkningen var litt lavere enn vi så for oss er helt udramatisk. For lite vekst er neppe et problem i dette caset, skriver analytikerne.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen i et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping der vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos til tallene.

Norwegian gjennomførte 99,1 prosent av de planlagte flygningene i november. Punktligheten var på 80,2 prosent.

Denne måneden landet Norwegians aller nyeste Dreamliner – fly nr. 150 fra Boeing – på Oslo lufthavn, tett etterfulgt av en splitter ny Boeing 737-800-maskin. Dette var Norwegians siste flyleveranser for i år. Selskapet har til sammen fått 32 nye fly i flåten i 2017; seks Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 og ni Boeing 787-9 Dreamlinere.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.