Norwegian fikk rekordresultat

Norwegian fikk et årsresultat i fjor på 1.135 milliarder kroner, som er det beste i selskapets historie.

0

Global ekspansjon med nye rutelanseringer, fulle fly og fortsatt flåtefornyelse bidro til resultatet, samt den svært høye fyllingsgraden på 88 prosent gjennom året, ifølge en pressemelding fra flyselskapet.

Mens årsresultat for 2016 var på 1.135 milliarder kroner var driftsresultatet (EBIT) 1.820 milliarder. Tallene er sterkt påvirket av Norwegians vekst internasjonalt, spesielt på interkontinentale ruter, samt i Spania og Storbritannia. Samtidig øker markedsandelene på alle de nordiske hovedflyplassene.

Omsetningen kom opp i vel 26 milliarder kroner, som er en vekst på 16 prosent. Selskapet satt 21 fabrikknye fly i trafikk i 2016, noe som bidro til en kapasitetsvekst (ASK) på 18 prosent

Fyllingsgraden økte med 1,5 prosentpoeng til 88 prosent på årsbasis.

Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med Norwegian i 2016, en økning på 14 prosent fra foregående år.

For fjerde kvartal isolert ble resultatet 197 millioner kroner. Norwegian omsatte for vel 6,1 milliarder kroner dette kvartalet, en økning på 15 prosent fra tilsvarende periode året før. Den største økningen kom i trafikken internasjonalt, men utviklingen i Norden er også positiv. Her var fyllingsgraden var 86 prosent. Litt over syv millioner passasjerer fløy med Norwegian dette kvartalet, noe som utgjorde en passasjervekst på 17 prosent.

– Vi er meget godt fornøyd med at vi i et år med stor internasjonal vekst, etablering i nye markeder og tøff konkurranse leverer selskapets beste resultat noensinne, sier konsernsjef Bjørn Kjos i pressemeldingen.

– Gjennom vår globale strategi bidrar vi til lokal verdiskaping og økt sysselsetting der vi flyr, i tillegg til at enda flere får råd til å fly – ikke minst mellom kontinentene.

I 2016 mottok vi flere store, internasjonale kundepriser, som aldri ville vært mulig uten våre dyktige medarbeidere i Norwegian, fortsetter han.

– Vi går inn i 2017 med ambisjon om å styrke fotfestet i etablerte markeder, men samtidig utvikle rutenettet i helt nye områder. I løpet av 2017 vil 32 nye fly bli satt i trafikk, hvorav ni 787-9 Dreamlinere. Vi skal lansere mer enn 50 nye ruter og rekruttere over 2 000 nye kolleger over hele verden.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder