Nordmenn vil (fortsatt) bo på hotell

Vi ønsker fortsatt å bo på hotell når vi er ute og reiser.

0

Seks av ti nordmenn sier de foretrekker hotell som bosted når de er på reise. Tallene presenteres i en internasjonale reiselivsundersøkelse i regi av reisenettstedet momondo.

– Resultatet fra undersøkelsen og søkene på vår side avslører at nordmenn ikke velger bort det tradisjonsrike hotellet, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge til Hegnar.no.

Hotellet rager klart øverst på nordmenns preferanseliste når vi velger bosted i utlandet. Likevel viser undersøkelsen at unge er mer villige til å tilpasse seg nye trender. Airbnb er faktisk foretrukken bostedsform blant 17 prosent av dem mellom 18-22 år.

– Ikke overraskende ser vi at de unge er mer villige til å adoptere nye trender. Airbnb sin popularitet synker i takt med at alderen øker i vår undersøkelse. Det er naturlig at de unge går foran når det gjelder både trender, kultur og reisemål. Dette ser vi også på hvilke destinasjoner de unge søker seg til, fortsetter Hanøy.

Selv om nordmenn ofte er raskt ute med å ta i bruk ny teknologi, ser man av undersøkelsen at vi henger etter i bruken av Airbnb og lignende tjenester. Frankrike, Italia, og Russland er landene der flest foretrekker Airbnb, med henholdsvis 26, 21 og 20 prosent.

–- I Frankrike og Italia ligger det i kulturen å åpne hjemmet sitt, for familie, venner og bekjente. Dette kan nok være deler av grunnen til at de også omfavner tilbud som Airbnb i så stor grad. Noe overraskende er det derimot å se at Russland ligger høyt på den internasjonale sammenligningen. Russerne er jo ofte kjent for dyre hoteller, shopping og ekstravagante reisevaner, avslutter Hanøy.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder