Marriott overtar Starwood

Etter alle solemerker er det avgjort: Kinesiske Anbang trekker seg fra kampen om Starwood, som dermed bereder grunnen for amerikansk overtagelse.

0

Starwood Hotels & Resort har rundt 1300 hoteller i porteføljen, som nå blir en del av Marriotts verdensomspennende nettverk. Avtalen mellom Marriott og Starwood ble inngått i november i fjor, men for tre uker siden kom Anbang Insurance Group på vegne av et konsortium av private investerings-selskaper med et høyere bud på Starwood-aksjene.

Deretter fulgte flere budrunder, der Anbang til slutt trakk seg etter ”på ny å ha vurdert markedssituasjonen”.

Tilbake står Starwoods aksjonærer som vinnere, med en høynet pris på selskapet fra 100,8 til 112,4 milliarder kroner.

Starwood og Marriott avholder sine respektive ekstraordinære generalforsamlinger 8. april, der aksjonærene i begge selskaper vil bli oppfordret til å godta avtalen.

– Vi er gleder oss til å bli del av Marriotts ­– verdens største hotellkjede med en unik plattform for global vekst, sier Starwood-sjef Thomas B. Mangas i en kommentar til oppkjøpet.

Går den igjennom legger det grunnlaget for en hotellgigant med 1,1 millioner kroner, over 5500 hoteller og 30 ulike varemerker.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder