Kineserne elsker Nord-Norge (men finsk lappland øker mest)

Norge har de høyeste besøkstallene i Norden når det gjelder besøkende fra Kina. Samtidig har besøket til finsk Lappland eksplodert.

0

På ett år var økningen så mye som 200 prosent i Lappland. I Rovaniemi er kinesere blant de mest vanlige turistene. Den store pågangen gjør at et kinesisk firma bygger den første hyttebyen ved polarsirkelen, forteller den finske kringkasteren YLE.

De siste årene har turister fra Hongkong, fastlands-Kina, Singapore, og Taiwan begynte å finne veien til de nordiske landene. Blant de nordiske landene har Norge flest kinesiske turister, med 32 prosent. Sverige følger deretter med 27 prosent mens 23 prosent drar til Finland, skriver SVT.

Verdens største reisebyrå på nett, kinesiske Alitrip, en del av internettselskapet Alibaba-gruppen, sa i høst at man i år skulle ta 50 000 turister til Rovaniemi.

– Alitrip har cirka 200 millioner medlemmer. Lappland oppfattes som et område fullt av drømmer og eventyr. Det lokker spesielt den yngre generasjonen, sier Chris Tung, markedssjef Alibaba.

Sanna Kärkkäinene i Visit Rovaniemi sier det er viktig å henge med i utviklingen:

– Nå skjer det meste digitalt, og deles på elektronisk måte. Vi er aktive på sosiale medier, også i Kina, sier hun.

Turismen er tilrettelagt med at kinesiske betalingskort kan brukes til betaling, og slik har det vært siden 2016.

I fjor hadde Nord-Norge 18 000 gjestenetter fra Kina. I Sverige venter turistnæringen bare på at de kinesiske turistene skal oppdage landet. 1,4 milliarder kinesere er tross alt et uendelig stort marked.

Men det er storbyene i Sverige som er størst når det gjelder turister fra Kina, ifølge SVT. Få kinesere finner veien til Nord-Sverige sammenlignet med Nord-Finland og Nord-Norge.

– Vi har enorme muligheter til å lokke asiater hit, sier turistentreprenøren Klas Ekdahl i Abiski i Kiruna kommune.

Hele 60 prosent av kundene hans kommer fra Asia.

– Det som lokker mest er nordlyset, sier Ekdahl.

Debby Chang fra Taiwan lyktes å se nordlyset under sitt besøk i Abisko. Hun forteller:

– Vi asiater tror jo at man skal oppleve nordlyset en gang i livet for å få være lykkelig.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder