USA i samtaler med Gulfselskap i flykonflikt

En lang konflikt mellom tre amerikanske flyselskaper og tre konkurrenter i Midtøsten kan gå mot en løsning. Amerikanske myndigheter innleder nemlig nå uformelle samtaler med selskapene fra Gulfstatene.

0

Konflikten har pågått i tre år. Her anklager de tre flyselskapene American Airlines, Delta og United konkurrentene Emirates, Qatar Airways og Etihad Airways for å ta imot statlige subsidier – et forhold som også europeiske flyselskaper, blant annet Lufthansa, har påpekt.

Det er nyhetstjenesten Bloomberg som melder om dette.

Ifølge de tre amerikanske flyselskapene har Midtøsten-selskapene mottatt mer enn 350 milliarder kroner i subsidier, noe man mener gir dem en urettferdig konkurransefordel. De tre Gulselskapene svarer med at de amerikanske flyselskapene beveger seg mot proteksjonisme og at de tidligere har fått både subsidier og betydelig gjeldssanering.

De uformelle samtalene pågår i disse dager, mens det legges opp til formelle møter landene imellom i juli.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder